Mersin'de Madde Bağımlılığı Tiyatro İle Anlatıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Mersin'de Madde Bağımlılığı Tiyatro İle Anlatıldı

Mersin\'de Madde Bağımlılığı Tiyatro İle Anlatıldı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Madde Bağımlılığı ile Mücadele Topluluğu, madde bağımlılığının zararlarını anlatan "Kayıp Hayatlar" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

10.04.2015 20:44  Güncelleme: 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde sergilenen oyunu Öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda tiyatro sever izledi.

Gençlerin uyuşturucu batağına nasıl sürüklendiğini, hayatlarının nasıl bir anda karardığını ve ailelerin geçlerin bu değişiminden nasıl etkilendiğini anlatan oyununda, Ahmet Çopuroğlu, Musa Bölükbaşı, Emine Topçu, Arda Ersel, Engin Özeler, Esra Dursun, Ferhat Dündar, İlayda Genç, Merve Tut, Muhammet Cuma, Ömer Bülbül ve Özcan Dündar'dan rol aldı.

Yaklaşık bir saat süren oyunun sonunda konuşan MEÜ Madde Bağımlılığı ile Mücadele Topluluğu danışmanı Öğr. Gör. Sümbüle Köksoy, MEÜ Rektörlüğü bünyesinde kurulan Madde Bağımlılığı ile Mücadele Topluluğu'nun, uzun bir süredir madde kullanımının zararları konusunda tiyatro oyunları ve konferanslar düzenlediklerini belirtti.

Köksoy, "Böylesi anlamlı ve güzel tiyatro oyununu yazan, oynayan, yöneten ve izleyen herkese sonsuz teşekkürler. Biraz olsun farkındalık yaratabildiysek ne mutlu bizlere" dedi.

Oyun yönetmeni Ali Mansuroğlu ise, "Mehmet Tekkanat'ın kaleme aldığı oyunla gençlere bir nebzede olsa madde bağımlılığının zararlarını anlatmaya çalıştık. Buraya kadar gelip bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Konuşmaların ardından oyun yazarı Mehmet Tekkanat, oyuncular ile tek tek tokalaşarak, onları kutladı.

Mehmet KOÇAK/ MERSİN

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Mersin'de Madde Bağımlılığı Tiyatro İle Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement