Mersin'de, Madımak Oteli'nde Yaşamını Yitirenler Anısına Park - Son Dakika
Yerel

Mersin'de, Madımak Oteli'nde Yaşamını Yitirenler Anısına Park

Mersin\'de, Madımak Oteli\'nde Yaşamını Yitirenler Anısına Park

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından, Sivas’ta 21 yıl önce Madımak Oteli’nde yaşamını yitirenlerin anısına “2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı” açıldı.

04.09.2014 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından, Sivas'ta 21 yıl önce Madımak Oteli'nde yaşamını yitirenlerin anısına "2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı" açıldı.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı eski Çocuk Esirgeme Kurumu doğusunda bulunan ve yeni baştan revize edilen parkın açılışı törenle yapıldı. Törene, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu, BDP, HDP ve DBP temsilcileri, Alevi dernekleri, sivil toplum ve sendika temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Madımak Oteli'nde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başlayan törende, Alevi deyişleri ve türküler söylendi, semah çekildi. Parka, Madımak'ta yaşamını yitirenlerin resimlerinin yer aldığı ve üzerinde "Unutmadık" yazılı dev bir pankart da asıldı.

Törende konuşan Eş Başkan Mutlu, böylesi olayların bir daha yaşanmaması için parka "Madımak" ismini verdiklerini belirterek, "2 Temmuz'da Madımak'ta başlayan yangın, aradan geçen 21 yıla rağmen sürmekte, yüreklerimiz halen yanmaktadır. Bu ismin bir hafıza olarak kalması gerekiyordu. Bunun tüm ülkemize, Ortadoğu ve dünyaya bir örnek olmasını istiyoruz" dedi.

Eş Başkan Türk de konuşmasında, Ahmet Kaya, Hrant Dink, Yılmaz Güney ve Roman Kültürleri isimleri verilen parkların ardından, Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı kararla, "2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı" ismi verilen parkın açılışından onur duyduğunu ifade etti. Türk, Sivas'ta yaşananları unutmamak ve unutturmamak için parka bu ismi verdiklerinin altını çizerek, "Çünkü Sivas katliamı, ülke tarihine bir utanç lekesi olarak yazılmıştır. Katliamın sorumluları ise cezalandırılmamış, o dönemin hiçbir yetkilisi adalet önünde hesap vermemiştir. Katliamdan 20 yıl sonra mahkeme davayı düşürmüştür. Oysa insanlığa karşı işlenen soykırım ve katliam suçlarında zamanaşımı kararı uygulanamaz" diye konuştu.

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Başkanı Hasan Kılavuz ise duyarlılıktan ötürü Akdeniz Belediyesi'ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yerel sanatçılar, Alevi deyişleri ve türkülerinden oluşan müzik dinletisi sunarken, Çamalan Cemevi Semah Grubu da semah döndü. Daha sonra Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Mutlu ve Türk ve Alevi dernek temsilcileri, Madımak'ta yaşamını yitirenlerin isimleri ve resimleri ile ateşte semah dönen canları tasvir eden, üzerinde "Unutmadık" yazılı anıtın kurdelesini hep birlikte çekerek parkın açılışını yaptılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de, Madımak Oteli'nde Yaşamını Yitirenler Anısına Park - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement