Mersin'de 'Mektup' Tartışması - Son Dakika
Güncel

Mersin'de 'Mektup' Tartışması

Mersin\'de \'Mektup\' Tartışması

Mersin’de MHP milletvekili adayı Baki Şimşek’in, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan’ın, Mersinlilere gönderdiği mektuplarla ilgili iddialarının asılsız olduğu bildirildi.

30.10.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de MHP milletvekili adayı Baki Şimşek'in, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan'ın, Mersinlilere gönderdiği mektuplarla ilgili iddialarının asılsız olduğu bildirildi.

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, MHP adayı Baki Şimşek'in, hiçbir araştırma yapmadan ve hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmadan, konuya ilişkin iftira ve karalama niteliğinde çok sayıda iddia ortaya attığını söyledi. Şimşek'in dile getirdiği iddialardan hiçbirinin elle tutulur bir yanı olmadığını belirten Taşpınar, "Yapılan her iş ve işlemin kaynağı da belgesi de mevcuttur. Söz konusu mektupların gönderilmesine ilişkin bütün bilgi ve belgeler, Mersin AK Parti İl Başkanlığımızda bulunmaktadır. Tüm gönderilerin bedeli İl Başkanlığımız tarafından kuruşu kuruşuna, vergisi ile ödenmiştir. Söz konusu ödeme, mektupların baskı ve dağıtım bedelini içermektedir. Bu kapsamda PTT'ye vergiler dahil 304 bin 491 lira, 2 6 Ekim 2015 tarihinde ödeme yapılmıştır" dedi.

Mektupların dağıtımına ilişkin sözleşmenin 19 Ekim 2015 tarihinde İl Başkanlığı ve PTT arasında imzalandığını ifade eden Taşpınar, "Sözleşmede, 'PTT iş paketinin postaya teslim edildiği tarihten itibaren birleşik posta sistemi hizmet bedelleri için fatura düzenleyerek, faks yolu ile ya da e-mail ile müşteriye iletecektir. Müşteri faturanın iletilmesinden sonra fatura bedelinin 7 gün içinde PTT'nin faks yolu ya da e-mail ile ya da yazılı olarak bildireceği hesaba (banka ya da posta çeki) yatıracaktır' denilmektedir. Bu hükümlere göre hazırlanan fatura 26 Ekim 2015'de İl Başkanlığımız adına düzenlenmiştir. Aynı gün itibariyle fatura başkanlığımıza ulaşmış ve ödemesi yapılmıştır. Söz konusu hizmeti PTT Genel Müdürlüğü bütün siyasi partilere de sunmaktadır. Diğer illerde de gerek 7 Haziran seçimlerinde gerekse bu seçimde CHP ve özellikle MHP milletvekilleri bu yöntemi kullanmış, eçmenlere mektupla ulaşmışlardır" diye konuştu.

Yapılan tüm işlemlerin hukuk çerçevesinde gerçekleştiğini dile getiren Taşpınar, şöyle devam etti:

"Seçmen bilgilerine nasıl ulaşıldığı konusuna gelince. Adres bilgilerinin de yer aldığı seçmen listelerinin, Yüksek Seçim Kurulu tarafından 14 Eylül 2015 tarihinde siyasi partilerin genel merkez yetkililerine elden teslim edileceği belirtilmiştir. Böylece YSK tarafından siyasi partilerin yurt dışı seçmen kütüğü ile sandık bölgesi askı listelerine, dolayısıyla bu listede yer alan seçmenlerin adreslerine erişmesi mümkün kılınmıştır. MHP milletvekilleri de bu yolla seçmene mektup göndermişlerdir. MHP Milletvekili Baki Şimşek, ne siyaseten ne de hukuken hiçbir bilgiye hakim olmadığını kendi ağzıyla ortaya koymuştur. Bir televizyon kanalının canlı yayınında da söz konusu belge önüne konunca ne yapacağını şaşırmış, attığı iftiranın tutmadığını görünce afallamıştır. İftira siyaseti ve karalama kampanyası ile bir yere varılamayacağını milletimiz Baki Şimşek ve bu zihniyette olan siyasetçilere defalarca sandık aracılığı ile göstermiştir."

Taşpınar, her siyasetçinin yaptığı gibi Baki Şimşek'in de seçmene mektup göndermekte özgür olduğunu belirterek, "Varsa anlatacak projeleri bize de mektup gönderirse biz de Mersin'e ne gibi hizmetler vaat ettiklerini görürüz. Öyle ki, bugüne kadar Mersin için kendilerinden bir proje duyamadığımızı da özellikle vurgulamak isterim. Gerçekler ortadadır. Takdir yüce milletimizindir" dedi.

Taşpınar, açıklamasında mektupların gönderilmesiyle ilgili fatura, sözleşme ve diğer belgeleri de kamuoyu ile paylaştı.

ŞİMŞEK İDDİASINI YİNELEDİ

Öte yandan MHP Mersin Milletvekili Adayı Baki Şimşek ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu ücretin, konunun kendisi tarafından gündeme getirilmesinden sonra ödendiğini öne sürdü. Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Elvan'a bir soru sordum ancak verilen cevap Mersin halkını da bizleri de tatmin etmedi. Günler öncesinden PTT tarafından eski Bakan Elvan tarafından Mersinli hemşehrilerimize posta yolu ile iletilen mektubun içinden skandal çıktı. Ben milletin vekili olarak millet adına Sayın Elvan'a 'Bu mektuplarla ilgili PTT'ye herhangi bir ödeme yaptınız mı?' diye sordum. Verilen cevapta 26 Ekim'de PTT'ye ödeme yapıldığı belirtildi. Ancak mektup 26 Ekim'de değil, belirtilen tarihten neredeyse 10 gün önce dağıtıma başlandı. Ben 10 gündür meydanlarda bu soruyu soruyorum zaten." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de 'Mektup' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ANTALYA 07: akp nin en aktif çalışanı bir BAKAN 0 0 Yanıtla
  • 70 karamanlı: lütfi bey bu parayı nereden bulmuş beeeeeeeeeeeeeeeee açıklaması varmı 0 0 Yanıtla
  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var
    17:54 Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirirken, villanın içi oda oda görüntülendi. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Yangının çıkış sebebi ve ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması devam ediyor.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement