Mersin'de MHP'li Başkan'a Suçlama - Son Dakika
Güncel

Mersin'de MHP'li Başkan'a Suçlama

Mersin\'de MHP\'li Başkan\'a Suçlama

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın göreve geldiği günden bu yana çok sayıda partiliyi işe aldığını, MHP İl Başkanı'nın koruması E.Ö.'nün belediye bağlı İmar İnşaat şirketinden ayda 3 bin lira ücret aldığını ileri sürdü.

02.05.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın göreve geldiği günden bu yana çok sayıda partiliyi işe aldığını, MHP İl Başkanı'nın koruması E.Ö.'nün belediye bağlı İmar İnşaat şirketinden ayda 3 bin lira ücret aldığını ileri sürdü. Suçlamaları reddeden Başkan Kocamaz da "Yasalara uygun olmayan hiç bir işimiz yoktur" dedi.

Başkan Burhanettin Kocamaz'ın göreve başladığında belediye binasına 'Rüşvet alan da veren de cehennemdedir. Hz. Muhammed', 'Rüşvet bu kapıdan içeri girmez. Burhanettin Kocamaz' şeklinde dini yönden insanlara mesaj veren yazılar asıldığını belirten Dernek Başkanı Mustafa Göktaş, bu söylemlere rağmen haksız uygulamalar yapıldığını savundu. Göktaş, şu iddialarda bulundu:

"Başkanlık katındaki çaycı, hizmetli ve benzerleri Kocamaz'ın seçim büronuzda çalışan kişileri. Hemen taşerondan işe başlatılmış. Yine akrabalar, teyze kızları yandaşlar işe alınmış. Partililerin bazıları taşerondan, kimileri ise sözleşmeli işe alınmışlar. İflasın eşiğinde olduğu söylenen İmar İnşaat bünyesinde sermaye artırımına gidilirken, bir yandan da kadrolara partililer alınıyor. Siz geldikten sonra İmar İnşaat bünyesinde kaç kişi yeniden işe başladı ve ne iş yapıyorlar? Amcazadeniz olduğu bilinen bir matbaacı belediyedeki tüm daire başkanlarının yanından çıkmadığı bildiriliyor. Sürekli bu konu tartışılıyor ve parti bu durumdan büyük zarar görüyor."

"İL BAŞKANININ KORUMASI MAAŞ ALIYOR"

MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç'ın koruması ve danışmanı olan E.Ö.'nün Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat Şirketi'nden ücret aldığını SGK'dan temin ettiği belge ile kanıtladığını ileri süren Göktaş, şöyle dedi:

"E.Ö., yıllardır parti çatısında çalışıyor. Bu kişi, Kocamaz, göreve başladıktan sonra işi başlatıldı. 3 bin lirayı aşkın maaş alıyor. Bu kişi İmar İnşaat bünyesinde görünüyor, ancak sürekli il başkanının yanında, koruması ve danışmanı gibi çalışıyor. Bu kişinin tüm saatlerini partide ve parti etkinliklerinde geçirdiğinin kanıtı olan fotoğraflar elimizde mevcut. Bu kişinin partili olması suç değil de, bordroda gözüktüğü yerde olmaması, maaş aldığı yerin parti değil, imar inşaat olması insanın kafasını karıştırıyor."

"BİR GÜN MEMURLUĞU YOK"

Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Hüdaverdi Aydoğdu'nun geçmişte MHP İl Başkan Yardımcısı görevi yaptığını da hatırlatan Göktaş iddialarını şöyle sıraladı:

"Bu kişinin bir gün dahi memurluğu yoktu, Özel Kalem Müdürü yapıldı. Şu an memuriyet için gereken süre doldu ve kadrosunu almıştır. Öte yandan bu özel kadro için şimdi Aşkın Günay'ın özel kalem müdürü olarak yazısı yazılmış. Aşkın Günay, Tarsus eski Kaymakamı Ali Ülger'in damadıdır. Ali Ülger'in oğlu olduğu bilinen Serdar Ülger de İşletme İştirakler Daire Başkanı mı, değil mi? Birçok kişinin de işe gitmeden maaş aldığı söyleniyor. Bu kişilerin kim oldukları belli. Ülkü Ocakları eski yönetiminde olan çok sayıda kişi şu an bir kısmı sözleşmeli bir kısmı taşeron yanından işe alındı mı alınmadı mı? Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'un ağabeyi Ramazan Kılavuz İmar İnşaat'a ne zaman hangi kadro ile alındı, ne iş yapıyor, kaç para alıyor? Belediyenin kapısına tabela asmakla, 'Hz. Ömer adaleti ile çalışacağız' demekle iş bitmiyor."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, "Yapılan tüm işler yasal çerçevede oluyor" dedi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de MHP'li Başkan'a Suçlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • mersinli vatandaş: Atalarımızın söylediği bir söz vardır. meyvesi olan ağaç taşlanır 4 0 Yanıtla
  • mersinli: sayın göktaş macit özcan zamanında kaç kişi hiç çalışmadan aylık alıyordu bi çaycının bile 9500 lira aylıkla çalıştığını niye kamu oyuna duyurmuyordunuz sizinki sadece siyasi bi suçlama bence 3 0 Yanıtla

Advertisement