Mersin'de MHP'li Milletvekilleri Partililerle Bayramlaştı - Son Dakika
Politika

Mersin'de MHP'li Milletvekilleri Partililerle Bayramlaştı

Mersin\'de MHP\'li Milletvekilleri Partililerle Bayramlaştı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, AK Parti ile koalisyon kurmadıkları için kendilerini eleştiren MHP’lilere, “Tükürdüğümüzü yalamamızı mı istiyorsunuz?” dedi.

17.07.2015 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, AK Parti ile koalisyon kurmadıkları için kendilerini eleştiren MHP'lilere, "Tükürdüğümüzü yalamamızı mı istiyorsunuz?" dedi.

MHP Mersin İl Başkanlığı tarafından Ramazan Bayramı'nın ilk gününde partililerle bayramlaşma töreni düzenlendi. MHP'nin Metropol İş Merkezi'ndeki il başkanlığında gerçekleştirilen bayramlaşmaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, MHP'li belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Törende bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, partililerin bayramını kutladı. Koalisyon kurma çalışmalarına da değinen Öztürk, milletin 7 Haziran seçimlerinde kimseye tek başına iktidarı vermediğini belirterek, ortaya koyduğu sonucun başlarının tacı olduğunu söyledi. "Biz gece gündüz bu hangi anlama geliyor diye kafa yoruyoruz" diyen Öztürk, milletin 13 yıla devrilen bir iktidara 'Sen yoruldun, yorulduğun için çok yanlış yapıyorsun, tek başına bu yolu yürüyemezsin', muhalefet partilerine de 'Bu 13 yıllık iktidar memleketi bir sürü parçaya ayırdı, insanların arasına mesafeler koydu. Bunu el birliğiyle telafi edeceksiniz' dediğini ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim gecesi kürsüden dile getirdiği ifadelerin birileri tarafından işine gelmediği için o konuşmayı tersinden yorumlamaya çalıştıklarını öne süren Öztürk, "Tersinden erken seçimi göstermişti. Erken seçimi Sayın Genel Başkanım göstermedi, Ahmet Davutoğlu balkondan gösterdi. Balkonda adeta bu millete sitemini tehditle dile getirdi. 'Bize iktidarı vermediniz, erken seçime gideriz' dedi. Sayın Genel Başkanımız da 'Erken seçime gitmene gerek yok. Önümüzde birçok yol var, bunları denedikten sonra eğer illa da erken seçim diyorsan hodri meydan, biz her zaman seçime hazırız' dedi" diye konuştu.

"YÜZDE 65-70'E VARAN OY ÇOKLUĞUNUZ VAR. NİYE KOALİSYON KURMUYORSUNUZ?"

Olası AK Parti-CHP koalisyonuna ilişkin de değerlendirme yapan Öztürk, Almanya'da bunun örneğinin olduğunu, iki büyük partinin koalisyon kurduklarını belirterek, "258 milletvekili birinde, 132 milletvekili birinde, yüzde 65-70'e varan bir oy çokluğu var. Buyurun ikiniz beraberce koalisyonu kurun. Niye kurmuyorsunuz kardeşim? Aslında şunu yutturmaya çalışıyorlar bize, daha işin başında bu koalisyon öngörüldü, bütün çevreler bunu istiyor. Bunlar da buna karar verdiler. Ondan sonrası riyakarlık. CHP, sen AKP'nin genel başkanı ve kadrolarına 'hırsız' dedin. Şimdi eteklerin zil çalıyor AKP ile koalisyon kurmak için. Dün söylediklerini bugün unutmuyor, onun gerekçesi olarak utanmadan, hiçbir siyasi ahlakta böyle bir şey yoktur, Sayın Genel Başkana başbakanlığı teklif ediyor. Niye yapıyor? Tükürdüklerini yalayıp, yarın AKP ile koalisyon kurdukları vakit bu millet 'utanmıyor musun sen, söylediklerin yalan mıydı, iftira mı attın iktidara' diyecek. Buna muhatap olmamak için 'Biz MHP'ye başbakan olun diye teklif ettik, kabul etmediler. Onun için AKP ile koalisyon kuruyoruz' diyecek. AKP'ye bakarsan CHP'ye söylemedik laf bırakmadılar. Şimdi CHP ile koalisyon kurmak mecburiyetinde. Ağababaları böyle istiyor, koltuk sevdası böyle istiyor. Ama söylediklerini millet unutmuyor, onun için o da alttan alta 'Bizim taban MHP ile koalisyon istiyor' diyor. Bunu millete duyurarak CHP ile koalisyon kurduğu vakit 'Biz MHP'ye gittik, kabul etmedikleri için buraya geldik' demek istiyorlar. İkisi de riyakar. Biz de bu milletin bu riyakarlığı görmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"TÜKÜRDÜĞÜMÜZÜ YALAMAMIZI MI İSTİYORSUNUZ?"

AK Parti ile koalisyon kurulmasını isteyen MHP'lilere de seslenen Öztürk, şunları söyledi:

"Biz 'bu devletin çivisini çıkarttınız' dedik, yalan mı söyledik? '17-25 Aralık'ta bütün hırsızlığınız ortaya çıktı' dedik, yalan mı söyledik? 'Bakan evlatları sefa içinde geziyor' dedik, yalan mı söyledik? 'İhanet şebekeleriyle bir araya geldiniz, masalara oturdunuz, ülkenin geleceğine karanlığı açık kıldınız' dedik, yalan mı söyledik? Şimdi bunlarla ortaklığımızı isteyen kardeşlerim, tükürdüğümüzü yalamamızı mı istiyorsunuz? Devlet Bahçeli o gün neyi söylediyse bugün de aynı şeyi söylüyor. Dün yanlış yapmadı, bugün de yanlış yapmıyor. Bu memlekette siyasette de ilkeli insanların hakim olması lazım. Onun için sizden istirham ediyorum, biz bu davayla özdeşleştik, bu davaya bir zerre-i miskal kadar tehlike yöneldiği vakit yüreğimiz yanar. Uğruna canımızı feda edeceğimiz başka bir inancımız yok. Onun için bunun menfaatini herkesten daha çok düşünürüz. Arkasındaki erat komutanına güvenmiyorsa başarı mümkün değildir."

"İŞ BAŞVURULARI BİZİ YORUYOR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ise, partililerin bayramını kutlamasının ardından belediye başkanlarından iş isteyen MHP'lilerden anlayış istedi. Belediyeciliğin çok zor ve vebali ağır olan bir görev olduğunu vurgulayan Kocamaz, şu ana kadar belediyeye iş başvurusunda bulunanların 100 bini aştığını kaydederek, "Herkesi memnun etmeniz mümkün değil. Yıllardır bu tür yerler Milliyetçi Hareket'in yönetiminde olmadığından belki yeterli miktarda insanımız Büyükşehir'de çalışmıyordu. İş bekleyen bir dünya insanımız var. Belediyemize yapılan başvuru 100 bini aşmış durumda. 100 bin kişiyi bir belediyenin istihdam etme şansı yok. Diyelim ki MESKİ ile beraber Büyükşehir'de taş çatlasa 3 bin kişi iş buldu, geriye kalan 97 bin kişi Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiriyor. İşe giren 3 bin kişi de maaşları az diye eleştiriyor. Elimizde imkan olsa birçok şeyi başarırız. Yasalar gereği kadro veremiyoruz. Bütün dava arkadaşlarımızdan biraz anlayış bekliyoruz, zira bizi yoran iş başvuruları. Türkiye'de çözülemeyen işsizliğin, Türkiye ortalamasının iki katı Mersin'de olduğunu düşünürsek işimizin ne kadar zor olduğunu herkesin kavraması lazım. İstismara açık bir konu, herkesin bu konuda biraz daha insaflı olmasını bekliyorum" dedi.

Bayramlaşmada İl Başkanı Kılıç, Milletvekilleri Şimşek ve Öz ile Belediye Başkanları Tuna ve Tollu da birer konuşma yaparak, partililerin bayramını kutladılar. Konuşmaların ardından milletvekilleri ve il yönetimi, tek tek partililerle tokalaşarak Ramazan Bayramı'nı kutladılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mersin'de MHP'li Milletvekilleri Partililerle Bayramlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement