Mersin'de Mursi'ye Destek Eylemi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Mursi'ye Destek Eylemi

Mersin\'de Mursi\'ye Destek Eylemi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idam cezasına çarptırılması Mersin'de düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

29.05.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idam cezasına çarptırılması Mersin'de düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Cuma Namazı çıkışı Ulu Camii'nde gerçekleşen eyleme Mersin Gençlik Platformu üyeleri ile vatandaşlar katıldı. 'Defol Sisi, seninleyiz Mursi' pankartının açıldığı eylem sırasında 'Dirilişin yolu direnişten geçer', 'Tarih bu iki yüzlüğü hiçbir zaman affetmeyecek', 'Tüm mazlumlar için sesini yükselt' dövizleri taşınarak 'Rabia' işareti yapıldı.

'Diren Mursi ümmet seninle', 'İdamlar halkı yıldıramaz', 'Kahrolsun Sisi seninleyiz Mursi', 'Müslüman uyuma kardeşliğe sahip çık' sloganlarının altığı eylemde konuşan Genç Memur-Sen Şube Başkanı Tayfun Kütük, şunları söyledi.

"Meşruiyeti olmayan darbeci mahkemenin, seçilmiş Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verdiği idam kararı insanlığın vicdanını kanatmıştır. Söz konusu ülkeler, hatalarını telafi etmek, insanlığın gözünde yok olan itibarlarını kurtarmak adına idam kararlarının uygulanmaması için çaba sarf etmelidir. Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği gibi uluslararası kuruluşlar da idam kararlarının uygulanmaması için insanlığın beklediği adımları atmalıdır. " Konuşmanın ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Mursi'ye Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement