Mersin'de Nelson Mandela Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Nelson Mandela Fotoğraf Sergisi Açıldı

Mersin\'de Nelson Mandela Fotoğraf Sergisi Açıldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kuruluşunun 130'uncu yılı kutlamalarına 'Nelson Mandela: Irk Ayrımcılığından Demokrasiye' adlı fotoğraf sergisiyle başladı.

11.12.2015 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kuruluşunun 130'uncu yılı kutlamalarına ' Nelson Mandela: Irk Ayrımcılığından Demokrasiye' adlı fotoğraf sergisiyle başladı.

MTSO ve Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen serginin açılışı törenle yapıldı. Açılışa Güney Afrika Büyükelçiliği Müsteşarı Puleng Chaba ile MTSO Başkan Vekili Kasım Tanrıöver'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Tanrıöver, Büyükelçi Vika M. Khumalo ve Güney Afrikalı iş insanları ile daha önce birçok kez bir araya geldiklerini anlattı. Bu buluşmalarda kültürel ilişkiler olmadan ülkelerin birbirini tanıyıp yakınlaşamayacağı ve iş yapamayacağı görüşünde birleştiklerini kaydeden Tanrıöver, "Açılışını gerçekleştirdiğimiz sergi ile Sayın Ekselans Türkiye ve Güney Afrika arasındaki köprünün en sağlam ayağını sanatla kurmuş oldu" dedi.

Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Chaba ise, serginin Mersin'in ardından ocak ayı ortalarında İzmir'de gerçekleştirileceğini belirterek şöyle konuştu:

"Türk halkı Güney Afrikalıların azınlık, demokratik olmayan, zalim ve yasadışı ulusal parti rejimi altında nelere katlanmak zorunda kaldıklarını bilmelidir. Günümüz Güney Afrika'sının oluşumuna katkıda bulunan, başlı başına bir ikon olan Nelson Mandela'yı kutlama, aynı zamanda ırk ayrımcılığının acımasız sistemi ve Güney Afrikalıların uluslar arası toplumun desteğiyle bu sistemi nasıl yendiği ile ilgilidir. Özünde, bir insanın diğerinden üstün olduğu gibi yanlış bir izlenime dayanan şeytani sisteme karşı bir zafer kutlamasıdır."

Sergi 24 Aralık Perşembe gününe kadar hafta içi 08.30-18.00, Cumartesi günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Nelson Mandela Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement