Mersin'de Nükleer Protesto Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Nükleer Protesto Yürüyüşü

Mersin\'de Nükleer Protesto Yürüyüşü

Mersin Tabip Odası öncülüğünde bir grup, Akkuyu'ya yapılması planlanan nükleer enerji santralini protesto için santralin yapılacağı Gülnar ilçesinin Büyükeceli beldesine doğru başlattığı yürüyüşe devam ediyor.

23.02.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Tabip Odası öncülüğünde bir grup, Akkuyu'ya yapılması planlanan nükleer enerji santralini protesto için santralin yapılacağı Gülnar ilçesinin Büyükeceli beldesine doğru başlattığı yürüyüşe devam ediyor. Grup üyeleri, Silifke'ye ulaştı. Atatürk Anıtı önünde toplanan grup "Nükleere İnat Yaşasın Hayat', 'Nükleersiz Dünya İstiyoruz', 'Akkuyu Çernobil Olmayacak', 'Nükleere Hayır' sloganları attı. Silifke'deki yürüyüşe CHP ve İşçi Partililer destek verdi.

Mersin Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı, grup adına yaptığı basın açıklamasında, nükleer santral yapılmasına karşı oldukları için bu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Tabipler Odası olarak 'Nükleer santral zararlıdır' pankartı taşıdıklarını anlatan Kırıcı, "Eğer haksız olsaydık Mezitli'den çıkışımıza izin verilmez gözaltına alınırdık. Demek ki haklıyız. Nükleer santraller sadece insanlara değil tüm canlılara zararlı" dedi.

Mersin'de başladıkları yürüyüş boyunca hiçbir tepki görmediklerini ifade eden Kırıcı, nükleer santrallerin kansere neden olduğunu, gelecek yüz yıllar bin yıllar için nükleer santrale karşı olduklarını belirtti.

Nükleer santrallerin sağlığı tehdit edeceğine dikkat çekmek amacıyla yollara düştüklerini ve santralin yapılacağı bölgeye kadar da bu yürüyüşlerine devam edeceklerini vurgulayan Kırıcı, Sadece Akkuyu'ya değil Türkiye'nin hiçbir yerine nükleer santral yapılmasını istemediklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri, emniyet tedbirleri altında Silifke Atatürk Caddesinden şehir merkezine oradan da Taşucu- Antalya karayoluna çıkarak nükleer santralin yapılacağı Gülnar'ın Büyükeceli beldesine doğru hareket etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Nükleer Protesto Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement