Mersin'de Örnek Proje - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Örnek Proje

Mersin\'de Örnek Proje

Mersin'de örnek projeMersin'de, öğrencilerinin yüzde 90'ını Doğu ve Güneydoğu'dan göç eden ailelerin oluşturduğu Mimar Sinan Ortaokulu'nda yoğun şekilde okul terkleri başladı.

07.04.2016 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de örnek proje

Mersin'de, öğrencilerinin yüzde 90'ını Doğu ve Güneydoğu'dan göç eden ailelerin oluşturduğu Mimar Sinan Ortaokulu'nda yoğun şekilde okul terkleri başladı. Bunun üzerine 16 öğretmen, okul terklerini önlemek amacıyla AB destekli 'Okul terklerinin azaltılmasında yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi' projesi hazırladı. 10 gün Almanya'da eğitim gören öğretmenler, kendilerini ifade edemeyen öğrencilerin derse katılmasını sağlayıp, ailelerle görüştü. 4 ay gibi kısa bir sürede okulda eğitimi terk eden öğrenci oranı yüzde 40'dan yüzde 23'e düşürüldü. Yaptıkları incelemeler ve çalışmalarda edindikleri bilgileri okuldaki diğer öğretmenler ile kent genelindeki eğitimcilere sunumlar eşliğinde aktaran Proje Koordinatörü Engin Karamanlı, projenin kentte örnek bir çalışma haline geldiğini söyledi.

Projenin, okuldaki öğrencilerin eğitimlerini yarım bırakması üzerine ortaya çıktığını ifade eden Karamanlı, "Okulu terkeden öğrenci sayısı bir hayli fazlaydı. Bunu önlemek adına bir proje geliştirip Avrupa Birliği'ne sunduk. Proje kabul edilince 16 öğretmen Almanya'ya gittik. 10 gün boyunca eğitim aldık, okulları gezdik. Öğrendiğimiz bilgileri ve tecrübeleri okulumuzda uyguladık. Okulumuzdaki öğrencilerin yüzde 90'ı göçle gelen ailelerin çocukları. Ailelerle olan iletişimsizlik, ailenin ilgisizliği çocukların okulu bırakmasına neden oluyor. Aileye ulaşamayınca çocuğa da ulaşamıyoruz" dedi.

Ekonomik sebeplerden dolayı öğrenci terkleri yaşadıklarını kaydeden Karamanlı, "Çocuk sürekli bir işte çalıştığı için okula adapte olamıyor, aidiyetlik hissedemiyor ve terkediyor. Amacımız okulu daha çekici, dersleri daha zevkli ve eğlenceli hale getirip çocukları okula çekmek. Projeyi yapmadan önce okul terk oranı yüzde 40'dı. Projeden sonra yüzde 23'e kadar indirdik. Proje bittikten sonra okulumuzda böyle bir kültür oluşsun istiyoruz. Oluşunca sistem kendiliğinden işler ve bu oran Avrupa Birliği'ndeki ortalama gibi yüzde 18'lere iner. Okul terki yaşayan öğrencileri kazanmak istiyoruz. Çünkü çocuklar dışarıda madde kullanımı gibi tehlikeyle karşı karşıya" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Örnek Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement