Mersin'de Örtü Altı Domates 1,5 Liraya Alıcı Buluyor - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Örtü Altı Domates 1,5 Liraya Alıcı Buluyor

Mersin\'de Örtü Altı Domates 1,5 Liraya Alıcı Buluyor

Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen domates, üreticilerden kilogramı 1,5 liraya alınıyor.

07.11.2014 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen domates, üreticilerden kilogramı 1,5 liraya alınıyor.

Örtü altında toplanan domates, Atayurt Hal Tesisleri'ne getiriliyor. Burada tüccar tarafından kilogramı 1,5 liradan alınan domates, farklı illerdeki marketlere satılıyor.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, üreticilerin fiyattan memnun olduğunu belirterek, bir süre daha bu seviyelerde kalması halinde çiftçilerin kazançlı çıkacağını söyledi.

Türer, bu ay sonuna kadar hasat edilen ürün miktarının artacağını, Rusya başta olmak üzere talebe göre ihracatın başlayacağını sözlerine ekledi.

Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca da 4 bin dönümü sera olmak üzere ilçe genelinde yıllık 14 bin 500 dönümde 175 bin ton domates hasat edildiğini kaydetti.

Silifke'nin çileğiyle tanınmasına olmasına rağmen, domates üretiminde de iddialı konuma geldiğini vurgulayan Akarca, '"Her yıl üretimin üçte birinden fazlasını ihraç ederek, gerek ülke ekonomisine gerekse ilçe ekonomisine 30 milyon liralık döviz girdisi sağlıyoruz" dedi.

Akarca, seradaki domatesin arılarla döllendiğini, bu nedenle dolgun, şekli düzgün, rengi koyu olduğunu belirtti. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Örtü Altı Domates 1,5 Liraya Alıcı Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement