Mersin'de Sağlık Çalışanları Ölümleri Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Sağlık Çalışanları Ölümleri Protesto Edildi

Mersin\'de Sağlık Çalışanları Ölümleri Protesto Edildi

Son dönemde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına dikkat çekmek isteyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Mersin’de protesto eylemi gerçekleştirdi.

30.09.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına dikkat çekmek isteyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Mersin'de protesto eylemi gerçekleştirdi.

Mersin Devlet Hastanesi önünde toplanan SES üyeleri, son zamanlarda hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına dikkat çekmek için protesto eylemi yaptı.

Grup adına konuşma yapan Yılmaz Bozkurt, sağlık kurumlarının ve sağlık emekçilerinin dokunulmazlığı olmasına rağmen şiddete maruz kaldıklarını belirterek, "Başta Nusaybin, Cizre, Silopi, Van, Bitlis, Tatvan, Lice, Varto, Silvan, Şemdinli, Sur, Yüksekova ve Beytüşşebap olmak üzere bir çok il ve ilçede sağlık çalışanları tehdit ediliyor, darp ediliyor hatta öldürülüyor. Artık bu olayların önüne geçilmesi gerekiyor. Sağlık hizmeti vermek için çalışan insanların bu şekilde hayatını kaybetmemesi lazım" dedi.

Son olarak 26 Eylül tarihinde Büytüşşebap'ta çalışan ambulans şoförü Şeyhmus Dursun'un da sağlık götürmek için çıktığı yolda hayatını kaybettiğini vurgulayan Bozkurt, "Bu olayların önüne geçilmesi için sendikamız aylardır Sağlık Bakanı'na çağrıda bulunuyor. Biz SES üyeleri olarak Sağlık Bakanı'nı görevini yerine getirmeye, sağlığı ve sağlık emekçilerini korumaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Sağlık Çalışanları Ölümleri Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement