Mersin'de 'Satılık Köy' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de 'Satılık Köy' Tepkisi

Mersin\'de \'Satılık Köy\' Tepkisi

CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Büyükşehir Yasası ile mahalle olan Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Sarıkaya Köyü'nün 2B arazilerinin devletçe çok yüksek bedelle satışa çıkartılmasının köylüleri mağdur edeceğini savunarak konuyu TBMM'ye taşıdı.

17.10.2016 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Büyükşehir Yasası ile mahalle olan Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Sarıkaya Köyü'nün 2B arazilerinin devletçe çok yüksek bedelle satışa çıkartılmasının köylüleri mağdur edeceğini savunarak konuyu TBMM'ye taşıdı. Köylüler de protesto eylemi yapıp satış bedellerinin yüksekliğinden yakındı.

Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'ne verdiği soru önergesinde, Sarıkaya Köyü'nün, Şener Şen'in 'Züğürt Ağa' filmini aratmayacak cinste olup, köyün girişine 'Satılık' pankartı asılarak satışa çıkarıldığını belirtti. Sağlar, 2B arazileri için dönüm başına 60 bin lira olarak belirlenen bedeli ödemeyen vatandaşların, köyü satma kararı aldıklarını hatırlattı. Sağlar, "AK Parti iktidarının sata, sata bitiremediği ülkemizde şimdi de köyler satışa çıkarılmıştır. Seçim bölgem Mersin Erdemli ilçesinin Sarıkaya Köyü satışa çıkarılmıştır. Bu mağduriyetin bir anca önce giderilmesi lazımdır" dedi.

Yanlışlığın düzeltilmesini isteyen Sağlar şu görüşlere yer verdi:

"2B arazilerine devletin belirlediği rakam, birinci bölge için 60 bin TL, ikinci bölge için 50 bin TL, üçüncü bölge içinse 38 bin TL olmuştur. Köylülerin bu rakamlarla arazileri satın almaları mümkün değildir. Yeniden fiyat tespiti yapılarak hatanın düzeltilmesini talep eden köylüler yerlerinden olmakla karşı karşıya. Bu bedellerle satıldığı takdirde araziler toplam 50-60 milyon TL'yi bulmaktadır. Köy 50-60 milyonu bırakın, 5 milyon TL'yi bile toplayacak kapasiteye sahip olmadığı bilinmektedir. Yine seçim bölgem Erdemli'nin Üçtepe Köyü'nde yaşayan yurttaşlar da köyü toptan satmayı düşünmektedir. Dedelerinden kalma hazine arazileri için 2B kapsamında Maliyenin fahiş bedeller istemesi köylüleri canından bezdirmiştir."

KÖYLÜLER EYLEM YAPTI

Bu arada, köylüler yaşananlara tepki çekmek üzere eylem yaptı. "Sarıkaya Köyü Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satılıktır. Sayın Cumhurbaşkanımız son çare sizsiniz" şeklinde dev pankart ve dövizler açan köylüler, soruna çözüm bulunmasını istediler. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de 'Satılık Köy' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement