Mersin'de Soğanlı Bitkiler Envanteri Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Soğanlı Bitkiler Envanteri Tamamlandı

Mersin'de, soğanlı bitkilere olan taleplerin karşılanarak ekonomiye kazandırılması amacıyla sürdürdüğü envanter ve planlama çalışmalarını tamamladı.

17.04.2014 10:56  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Odun Dışı Ürünler Başmühendisliği, 2014 yılı çalışmaları kapsamında, Anamur Orman İşletme Müdürlüğü, Abanoz Orman İşletme Şefliği'ndeki soğanlı bitkilere olan taleplerin karşılanarak ekonomiye kazandırılması amacıyla sürdürdüğü envanter ve planlama çalışmalarını tamamladı.

 Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden (OBM), yapılan açıklamaya göre, Bölge Müdürü Abit Baca, bölge müdürlüklerinin biyolojik çeşitlilik yönünden zengin bir konumda bulunduğunu belirtti.

 Odun dışı ürünlere olan talebin gün geçtikçe arttığını bildiklerini ifade eden Baca, bu ürünlerin ekonomiye kazandırılması ve aynı zamanda orman köylerinde bu ürünlerden faydalanan vatandaşların gelirinin artırılması için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Yaprak, sürgün veya meyvesinden faydalanılan defne, biberiye, kekik, laden, sandal, keçiboynuzu, adaçayı gibi türlerin yanında, soğanlarından faydalanılan kardelen, karçiçeği, deve tabanı, yoğurt çiçeği, ada soğanı gibi türlerin de ekonomik değeri yüksek olup, ihraç edildiğini anlatan Baca  "Abanoz Şefliği'nde planlaması yapılan soğanlı bitkilerin ülkemiz ormancılığına hayırlı olmasını diliyorum. Bu çalışmaları büyük bir azim ve gayretle yürüten başta başmühendis Yunuz Agkuş olmak üzere, çalışmalarda emeği geçen tüm personellerime teşekkür ediyor, başarılı çalışmaların devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Soğanlı Bitkiler Envanteri Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement