Mersin'de Sokağa Çıkma Yasağı ve Ölümleri Yürüyerek Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Sokağa Çıkma Yasağı ve Ölümleri Yürüyerek Protesto Ettiler

Mersin\'de Sokağa Çıkma Yasağı ve Ölümleri Yürüyerek Protesto Ettiler

Mersin'de düzenlenen yürüyüşle sokağa çıkma yasağı uygulamaları protesto edild. KESK, DİSK ve TMMOB çağrısı ile toplanan yaklaşık 4 bin kişi, merkez Akdeniz İlçesi İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşe başladı.

29.12.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de düzenlenen yürüyüşle sokağa çıkma yasağı uygulamaları protesto edild.

KESK, DİSK ve TMMOB çağrısı ile toplanan yaklaşık 4 bin kişi, merkez Akdeniz İlçesi İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşe başladı. 'Savaşa hayır barış hemen şimdi' ve 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganları atan eylemciler, 'Savaşa karşı barışa omuz ver ki, çocuklarımız ölmesin, ekmeğimiz küçülmesin' yazılı pankart taşıdı.

Özgür Çocuk Parkı içerisinde slogan attıktan sonra kortej oluşturan eylemcilerin önü, 3 TOMA ve Çevik Kuvvet'in oluşturduğu barikat tarafından kesildi. Güvenlik sebebiyle yürüyüşe izin vermeyen polis ile eylemcilerin yaptığı müzakere sonucunda, eylemcilerin 500 metre uzaklıktaki Atatürk Caddesi'ne yürümesine izin verildi. Bunun üzerine sloganlar atarak tekrar yürüyüşe geçen eylemcilere Akdeniz Belediye Başkanı HDP'li Fazıl Türk ve yardımcısı Yüksel Mutlu da destek verirken, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Büyükşehir Belediye binası önünde polisin kurduğu barikatı gördü. Tepki olarak caddeye girmeyen eylemciler, yolu trafiğe kapatarak caddenin hemen önündeki yolda basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Kenan Hazar şunları söyledi:

"Bu ülkede ölen asker, polis, sivil ve 3 aylık Miray bu ülkenin çocuğu. Ülkenin her yanından ağıtlar yükseliyor. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra baskıcı ve otoriter bir sistem kurmak için savaş ve çatışmalardan medet uman siyasi iktidar, içeride ve dışarıda savaş konseptini tırmandırarak yükseltmeye başladı. Toplam 1 milyon 300 bin kişinin yaşadığı 17 ilçede toplam 52 kez süresiz ve gün boyu sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir."

Açıklama ardından eylemciler, dağıldı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Sokağa Çıkma Yasağı ve Ölümleri Yürüyerek Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement