Mersin'de Taksicilerden "Zorunlu Trafik Sigortası" Protestosu - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Taksicilerden "Zorunlu Trafik Sigortası" Protestosu

Mersin'de bir grup taksici, zorunlu trafik sigortası prim ücretlerindeki artışı protesto için kontak kapattı.

12.02.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de bir grup taksici, zorunlu trafik sigortası prim ücretlerindeki artışı protesto için kontak kapattı.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası önünde, ön camlarında "zamlara hayır" yazılı dövizler bulunan araçlarını kapatarak korna çalan taksiciler, metrelerce kuyruk oluşturdu. Oda Başkanı Veysel Sarı, yaptığı açıklamada, zorunlu trafik sigortasındaki uygulamaların şoför esnafını zor durumda bıraktığını savundu.

Sürücülerin, sigorta poliçelerini ödemek zorunda bırakıldığını belirten Sarı, "Yüzde 200 ile yüzde 400 arasında değişen zamla, geçim mücadelesi veren taksicisinden servisçisine, kamyonetçisinden otobüsçüsüne, motosikletlisinden özel araç sahibine 'yaşama öl' denmektedir" dedi.

Sarı, araç sahiplerinin aşağı çekilmesini bekledikleri primlerin gittikçe zamlandığına dikkati çekerek, "Zorunlu trafik sigortasındaki düzenlemede primlerin rekabetçi ortamda belirlenmesi ve trafik geçmişi temiz olan sürücülerin daha uygun fiyatlarla sigorta yaptırabileceği umudu verilerek duyurulan bu yeni uygulama maalesef başta şoför esnafımız olmak üzere eski ve yeni tüm araç sahipleri için adeta kabusa dönüşmüştür" diye konuştu.

Primlerdeki artışların düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Sarı, şoför esnafının mağdur edilmemesi için tedbir alınmasını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'de Taksicilerden 'Zorunlu Trafik Sigortası' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement