Mersin'de Toplu Açılış Törenleri - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Toplu Açılış Törenleri

Mersin\'de Toplu Açılış Törenleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yapılan hizmetlerin toplu açılışlarını gerçekleştirmeye devam ediyor.

19.10.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yapılan hizmetlerin toplu açılışlarını gerçekleştirmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde yapılan hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirerek, ilçelere yapılacak önemli yatırımların müjdesini verdi.

Dualar eşliğinde gerçekleştirilen toplu açılış törenlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Anamur İlçe Başkanı Erdal Bulut, MHP Bozyazı İlçe Başkanı Turhan Tuna, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kocamaz, ilk olarak Bozyazı'da yapılan açılışta yaptığı konuşmada, başta Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi olmak üzere Bozyazı'da yapılan hizmetleri Bozyazılılarla buluşturmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade ederek, yapılan tesis ile kirli suların, halkın sağlığını ve ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde uzaklaştırılmasını sağlamak için arıtılarak, deşarj edilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hizmete giren Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili bilgiler vererek, "5.930.000 TL proje bedeli üzerinden hesaplanan tesisin, hedef nüfus kapasitesi iki kademe olarak planlanmıştır. Birinci kademe kış mevsimi 23 bin kişi, yaz mevsimi 26 bin 500 kişi olarak, ikinci kademe kış mevsimi 35 bin kişi, yaz mevsimi 41 bin 500 kişi olarak tasarlanmıştır. Tesiste Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Sistemi'nden çıkan atıksu, mevzuatlara uygun şekilde arıtılarak derin deşarj yoluyla Akdeniz'e deşarj edilecektir. Tesis kapsamında yapılan proses, biyolojik arıtma olup, bugün itibariyle sistemden çıkan kirli suyun arıtılmış olarak deşarjı sağlanacaktır" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Bozyazı'da gerçekleştirdiği ve hizmete sunacağı projelerden bahseden Kocamaz, "Bozyazı ilçemize bugüne kadar toplam 20 mahallemizde 15 bin 652 metre içme suyu şebeke hattı döşedik. Karamanastır içme suyunun Tekmen'e de getirilmesini sağlayacak olan proje yapımı da tamamlandı. Yine ilçemizin Lenger Mahallesi Çaltı yerleşim birimi içme suyu terfi ve isale hattı yapımına ait hazırlıklar devam etmektedir. Bozyazı'ya kanalizasyon hattı yapım işi kapsamında 110 bin metre hat döşemesini de yapacağız. Bozyazımızın tarımsal geleceğine destek amaçlı 4 bin 632 metre sulama borusunu teslim ettik ve sulama kooperatifimizin kurulmasını da sağladık. Yine 6 bin 300 metrelik sulama borusu ihalesi de yapıldı. Bozyazımızda Paşabeleni Tepesi'ni Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiralayarak buraya uzun vadeli bir mesire alanı projesini hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Bozyazı'ya yoğun bir ilgi göstererek, hizmetleri en iyi ve en hızlı şekilde ilçeye getirmesinden dolayı Kocamaz'a teşekkürlerini sunan Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, "Atıksu Arıtma Tesisi'nin ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlanmasında her türlü yoğunluğu Bozyazı'ya vererek, hizmetlerin vatandaşlarımız ile buluşmasını hızlandırdığı için şahsım ve değerli Bozyazılılar adına Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ediyorum. Başkanımız ve vatandaşlarımız ile birlikte el ele, gönül gönüle çalıştığımız sürece, bu hizmetlerin ardı arkası kesilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

"TEMELİNİ ATTIĞIMIZ CEMEVİ, İLÇEMİZDEKİ BİRLİKTELİĞİN VE HOŞGÖRÜNÜN GÖSTERGESİDİR"

Bozyazı'nın ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Anamur'da yaptığı ve Anamur Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Kalınören Spor Kompleksi, Kaşdişlen Cemevi ve Kültür Merkezi ile Yıldız Düğün ve Toplantı Salonu'nun temel atma törenleri yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Kocamaz, "Anamur Belediyemizin temelini atacağı, spor kompleksi sağlıklı bir yaşam için önemli bir hizmet, düğün salonu mutluluğa atılan adım için önemli bir proje, temelini atacağımız cemevi ise, ilçemizdeki birlikteliğin ve hoşgörünün en güzel göstergesi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yapılan projelerden dolayı gururlu olduğunu dile getiren Kocamaz, "Bugün burada tekrar sizlerle birlikte bu programı gerçekleştirebiliyorsak, hem Anamur Belediyemizin hem de Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hizmetleri yerine getirmenin ve birçok yeni projeyi sizlerin hizmetine sunacağımızı bilmenin gönül rahatlığındandır. Alnımızın akı ile sizinle burada buluşabiliyorsak bu, güzel işler yaptığımızın göstergesidir" şeklinde konuştu.

Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Anamur ilçesine değer katmak için çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Geçtiğimiz aylarda hizmete açtığımız Anamur Atıksu Arıtma Tesisi ile sizlerle birlikte olmuştuk. Anamur, Ören, Çarıklar ve Bozdoğa'nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını Otluca kaynağından karşılayacak olan içme suyu proje yapımı da ihale edildi, projesi bitmek üzere. Ayrıca 27 mahallemizde 33 bin 770 metre içme suyu şebeke hattı döşedik. Daha güvenli ve konforlu yollar için Anamur ilçemize 8 bin ton sıcak asfalt döktük. Toplam 35,6 kilometre sathi kaplama yaptık. Büyükşehir Belediyemizin 68, MESKİ'nin 25 adet aracını sizlerin hizmetine verdik. Tarıma destek amaçlı pek çok projemizi de hayata geçireceğiz. Özellikle Muz Sarartma Tesisi ile üreticimizin ürünlerinin bekleme süresini en aza indirmiş olacağız" diye konuştu.

Kocamaz, ile yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyduğunu ve birlikte daha bir çok açılış gerçekleştireceklerine inandığını ifade eden Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, "Zaman çok hızlı geçiyor, yedi yılı geride bıraktık. Yedi yıl önce size verdiğimiz tüm sözleri yerine getiren bir belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Sıkıntıları bir kenara bıraktık, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir Yasası'nın dezavantajlarını, avantaja çevirdik. Asıl temel atmalar, asıl açılışlar inşallah üç yıl sonra olacak. O zaman Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ile beraber verdiğimiz söz, yapılmamış yol, içme suyu gitmemiş mahalle kalmayacak. Ben kendisi ile yol arkadaşlığı yapmaktan onur ve gurur duyuyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Toplu Açılış Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement