Mersin'de Tren Kazası - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Tren Kazası

Mersin’de, geçen yıl yolcu treni ile servis minibüsünün hemzemin geçitte çarpışması sonucu 12 kişi ölürken, kazayla ilgili devam eden dava karar duruşması için ertelendi.

17.06.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de, geçen yıl yolcu treni ile servis minibüsünün hemzemin geçitte çarpışması sonucu 12 kişi ölürken, kazayla ilgili devam eden dava karar duruşması için ertelendi.

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya tutuklu sanıklar bariyer görevlisi Erhan Kılıç ile servis aracı sürücüsü Fahri Kaya ve kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ile avukatlar katıldı. Duruşmada, kazayla ilgili Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu İstanbul Trafik İhtisas Dairesinden gönderilen rapor okundu. Raporda, bariyer görevlisi Kılıç'ın bariyeri zamanında indirmediği için asli kusurlu, araç sürücüsü Fahri Kaya'nın ise hemzemin geçide geldiğinde gerekli kontrolleri yapmadığı için tali kusurlu olduğu belirtildi.

Sanık Fahri Kaya, savunmasında, gelen treni görme şansının olmadığını ileri sürdü. Bariyer görevlisi Kılıç ise minibüs sürücüsünün hemzemin geçitte önce durup sonra kontrollerini yapmış olması halinde kazanın meydana gelmeyeceğini savundu. Mahkeme heyeti, davayla ilgili karar vermek üzere duruşmayı erteledi.

Merkez Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu mahallesindeki hemzemin geçitte 20 Mart 2014 tarihinde meydana gelen kazada, yolcu treni ile servis minibüsü çarpışmış, kazada 12 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralanmıştı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Tren Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement