Mersin'de Turizm Gecesi - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Turizm Gecesi

Mersin\'de Turizm Gecesi

MERTİD tarafından düzenlenen 'Turizm Gecesi'nde, sivil toplum örgütleri ile kent yöneticileri bir araya geldi.

22.04.2014 15:24  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) tarafından düzenlenen 'Turizm Gecesi'nde, sivil toplum örgütleri ile kent yöneticileri bir araya geldi.

Sultaşa Otel'de düzenlenen geceye Mersin Vali Vekili Ayhan Bayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yüksel Özdemir ile çok sayıda davetli katıldı.

Gecede konuşan MERTİD Başkanı Hamit İzol, 'Turizm Haftası' nedeniyle Kuzey Irak'tan Mersin'e 30 kişilik bir heyetin getirildiğini hatırlatarak, "Onları Mersin'de gezdirdik. Mersin'in güzelliklerini onlara anlattık. Mersin'e hayran kaldılar. Mersin'e geleceklerini söylediler. Kuzey Irak'tan Mersin'e turist bekliyoruz. Suriye'deki yaşanan savaş turizmimizi kötü etkiledi. Suriyeli turist açığını komşu ülkelerden tamamlamayı düşünüyoruz" dedi. Turizmin, bütün sektörlerin temel taşı olduğunu savunan İzol, "Turizm varsa diğer sektörlerde var demektir. Turizme sahip çıkmalıyız, geliştirmeliyiz. Mersin bir turizm kentidir" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Mersin'in turizm konusunda çok çeşitliliği olduğunu dile getirerek, turizm alanında Mersin'e yatırımların yapılması gerektiğinin altını çizdi. Turizme önem verilmesi gerektiğini ifade eden Kocamaz, turizm alanında en fazla istihdamın yaşandığına işaret etti. Mersin'in geleceğinin turizmde olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Mersin sadece sanayi kenti değil, sadece liman kenti değil, sadece turizm kenti değil, Mersin, iş hayatıyla ilgili her türlü değeri bağrında bulunduran ve eğer değerlendirilebilirse hepsinde de lokomotif görevi yapabilecek çok önemli bir bölge. Yıllardır söylüyoruz. Mersin'in turizm bölgelerine yatırımlar yapılmalı, önem verilmeli. Restorasyonların bir an önce tamamlanması ve turizme açılması, bir kısmına işlevler verilerek zamana ve çağa uygun olarak değerlendirilmesi hepimizin ortak talebi. Ama maalesef Tarsus- Kazanlı turizm bölgesini bile aradan 20 yıl geçmesine rağmen hayata geçirememişiz. Oysa bu kentte her 4 kişiden biri işsiz geziyor" şeklinde konuştu.

Mersin Vali Yardımcısı Ayhan Bayhan, Mersin'in hızla gelişmekte olan bir il olduğunu belirterek, şöyle devam etti; "Tarımı, sanayisi ile gelişen Mersin, turizm alanında da büyük ataklar yapıyor. Bu konuda biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Mersin'e turizm konusunda büyük yatırımcıları teşvik etmeliyiz. Turizm, Mersin'in geleceğidir. Mersin'in tarihi dokusu, denizi ve kumsalı ile turizmde

gelişmiş olan ülkelerden bir farkı yok. Tek eksiğimiz tesisleşme ve tanıtım. Bu konuda yeterli çalışmalar yapılırsa Mersin, turizmde istenilen noktaya gelir." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Turizm Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement