Mersin'deki Çöp Toplama İşçileri 'Sertifikalı Temizlik İşçisi' Olacak - Son Dakika
Yerel

Mersin'deki Çöp Toplama İşçileri 'Sertifikalı Temizlik İşçisi' Olacak

Mersin\'deki Çöp Toplama İşçileri \'Sertifikalı Temizlik İşçisi\' Olacak

Mersin’in merkez Akdeniz Belediyesi’ne bağlı çalışan çöp toplama işçileri, aldıkları eğitim sonunda ‘sertifikalı temizlik işçisi’ olacak.

05.03.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi'ne bağlı çalışan çöp toplama işçileri, aldıkları eğitim sonunda 'sertifikalı temizlik işçisi' olacak. İlçede çöp toplama işinde çalışan 330 işçi, iş güvenliğinden geri kazanılabilir atıklarının toplanmasına kadar birçok konuda eğitim almaya başladı.

Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Mersin'de bir ilki daha gerçekleştirerek, bünyesinde görev yapan 330personele, "Çöp Toplama Personel Eğitimi" vermeye başladı. Akdeniz Karacaoğlan Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen ve toplam 48 saat süren teorik ve pratik eğitim sonunda temizlik personeline sertifika verilecek. İşçilere, pratik eğitimler sahada uygulamalı olarak gösterilirken, teorik eğitimler ise Akdeniz Belediyesi merkez bina konferans salonu ve Çilek Mahallesi'ndeki Sanat Atölyeleri merkezinde veriliyor.

Çevre Mühendisi ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Aslan Yaşar tarafından verilen eğitimler, müdürlüğün sahadaki işlerinin aksamaması için 20 kişilik gruplar halinde düzenleniyor. Temizlik işçilerinin cadde ve sokaklarda görev yapması nedeniyle kaza riskiyle karşı karşıya bulunduğuna dikkat çeken Aslan Yaşar, bu nedenle trafik akışının olduğu yerlerde reflektörlü yelek kullanımı ve diğer tedbirlerle ilgili konuların üzerinde durduklarını belirtti. İşçi güvenliğinin yanı sıra geri kazanılabilir atıklarla ilgili bilgi verdiklerini de kaydeden Yaşar, bu konuda temizlik işçilerini bilinçlendirerek ambalaj atıklarını ekonomiye daha verimli biçimde kazandırmak istediklerini kaydetti.

Eğitimle ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk, nüfus, değişen tüketim alışkanlıkları ve teknolojik gelişmeler gibi birçok farklı etkenin doğal kaynakları hızla tükettiğini, buna karşın doğaya bırakılan atıkların katlanarak arttığını vurguladı. Özellikle doğada uzun süre bozulmadan kalabilen atıkların doğru bir biçimde yönetilmesi gerekliliğine işaret eden Eş Başkan Türk, "Yükselen bu atık yığınlarını önlemek, özellikle geri kazanılabilir atıkları bilinçli biçimde kaynağında ayrıştırıp geri dönüşüm sistemine dahil ederek mümkün olabilir. Kirletilmemiş sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamak, herkesin temel insan hakkıdır. Bu hakkın bugünün yetişkinleri tarafından korunarak gelecek nesillere temiz bir çevrenin miras bırakılması, başta biz yöneticiler olmak üzere herkesin ortak görevidir. Bu amaçla Akdeniz Belediyesi olarak kentimizde bir ilki gerçekleştirerek temizlik işçisi arkadaşlarımıza yönelik bir eğitim programı başlattık. Eğitimlerin sonunda sahada görev yapan arkadaşlarımız, katı atık yönetimi konusunda bilgili ve duyarlı hale gelecek. Ayrıca eğitimin parçası içinde yer alan program ile görev yaptıkları esnada sağlık tedbirlerini alma ve iş kazalarına karşı bilinçli hareket etmeleri sağlanmış olacak" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'deki Çöp Toplama İşçileri 'Sertifikalı Temizlik İşçisi' Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement