Mersin'deki "Fetö/pdy" Davası - Son Dakika
Yerel

Mersin'deki "Fetö/pdy" Davası

Mersin merkezli 19 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

14.10.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin merkezli 19 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, haklarında dava açılan tutuksuz 66 sanığın yargılanması sürdü. Sanıklardan bir bölümü dün dinlenirken, kalan bölümü bugün salonda yer aldı.

Başka bir davadan Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu ile Sincan Cezaevi'ndeki tutuklu eski emniyet müdürü Anadolu Atayün duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Baransu ve Atayün'ün ifadeleri, SEGBİS sisteminde sorun yaşanınca alınamazken, her ikisinin de ileri bir tarihteki duruşmada salonda hazır bulundurulmalarına karar verildi. Duruşmada, sadece salonda bulunan sanıklardan Mustafa Kolukırık savunmasını yaptı.

Mahkeme heyeti, duruşmanın yarın devam etmesine karar verdi.

Günlere bölünen dava kapsamında sanıkların bir bölümü ile müştekiler, 15 ve 1 6 Ekim'de görülecek duruşmalarda dinlenecek.

FETÖ/PDY davası

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 Eylül'de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davası, duruşma salonunun fiziksel koşullarının yetersizliği nedeniyle 5 güne bölünmüştü. 3 Eylül'de görülen ikinci celsede 66 sanıktan tutuklu yargılanan sanıklardan eski Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, emniyet personelleri Ahmet Şanverdi, Bekir Kaymakcıoğlu, Erdem Kanmaz ve Hüseyin Avcı hakkında tahliye kararı verilmişti.

Dün görülen duruşmada ise mahkeme heyeti, davaya ilişkin yayın yasağı kararı almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'deki 'Fetö/pdy' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement