Mersin'deki Hidroelektrik Santrali Protestosu Davası - Son Dakika
Yerel

Mersin'deki Hidroelektrik Santrali Protestosu Davası

Mersin\'deki Hidroelektrik Santrali Protestosu Davası

Tarsus ilçesinde, hidroelektrik santrali protestosu sırasında söylenen şarkının hakaret içerdiği gerekçesiyle hakkında dava açılan kişi beraat etti.

16.04.2014 16:32  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus ilçesinde, geçen yıl düzenlenen hidroelektrik santrali protestosu sırasında söylenen bir şarkının hakaret içerdiği gerekçesiyle hakkında dava açılan kişi, beraat etti

Duruşma öncesi adliye binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan  Alper Mert, anayasanın kendilerine verdiği hakları kullanmak üzere yola çıktıklarını, amaçlarının yaşadıkları coğrafyayı, dağları, vadileri ve temiz içme sularını tehdit eden projelere karşı durmak olduğunu söyledi.

Köylerinin yakınına yapılması planlanan hidroelektrik santralinin içme suyu kaynağı olan Karasu'yu yok edeceğini iddia eden Mert, şöyle konuştu:

"Boğazpınar köyü halkı olarak sularımızı ve vadimizi korumak için tek yürek, tek yumruk olduk. Etkinlik haberlerimizi paylaştığımız sosyal paylaşım sitemiz kendini sözde vatansever olarak adlandıran kişiler tarafından hacklendi. Ama biz birbirimize inandık, birbirimize güç olduk. Yolumuzdan dönmüyoruz. Anayasal mücadelemizde kararlıyız. Geçen yıl kanyonumuzun korunması için düzenlediğimiz festivalde çocuk koromuzun söylediği bir şarkı bahane edilerek suç duyurusunda bulunuldu. Beş köylümüz için yapılan suç duyurusunda yalnızca Ahmet Öztürk'e dava açıldı. Arkadaşımızın 13,5 yıl hapsi isteniyor."

Basın açıklamasının ardından, davalı Ahmet Öztürk, grubun attığı sloganlar ve söyledikleri şarkılar eşliğinde duruşma için adliyeye girdi.

Tarsus 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, suç vasfının oluşmadığı gerekçesiyle Öztürk'ün beraatine karar verildi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'deki Hidroelektrik Santrali Protestosu Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement