Mersin'deki Sel - Son Dakika
Güncel

Mersin'deki Sel

Mersin\'deki Sel

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, kentte yaşanan sele ilişkin, "İmar planları yapılmadığı için yıllardır şehir bu hale geldi.

04.01.2017 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, kentte yaşanan sele ilişkin, "İmar planları yapılmadığı için yıllardır şehir bu hale geldi." dedi.

Aşut, oda binasında düzenlenen basın toplantısında, geçtiğimiz hafta içinde Mersin'de sel felaketi yaşandığını anımsattı.

Hayatını kaybeden vatandaşların üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Başkan Aşut, "Özellikle tarım alanında ciddi zararlar oldu, esnaf ve tüm sektörlerde üretim yerlerinde ciddi sorunlar yaşandı. Tüm Mersinlilere geçmiş olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.

Aşut, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yaşanan sel felaketi nedeniyle gerekli tedbirlerin alınması ve zararların giderilmesi anlamında verdiği mesajların çok önemli olduğunu söyledi.

Oda olarak bakanlıklarla yakın temas halinde olduklarını da kaydeden Aşut, şunları söyledi:

"Yaşadığımız sel felaketi sonrasında iş yerleri hasar gören üyelerimiz için görevlendirdiğimiz eksperler ve bilirkişiler hasar tespiti yapıyor. Hazırladığımız raporlarla firmalarımız maruz kaldıkları hasarın miktarını kamu kurumlarına ibra edebiliyorlar. İmar planları yapılmadığı için yıllardır şehir bu hale geldi. Dere yatağının içine benim arkadaşım, benim iş arkadaşım ya da bir iş veren arkadaşım gidip bina yapıyor. Eğer burada imarın önü açılıyorsa yerel yönetimin büyük kabahati var. Bu konulara fazla girmek istemiyorum çünkü bu konuları biz kendi aramızda kendi içimizde değerlendiriyoruz."

Aşut, yılbaşı gecesi İstanbul'da meydana gelen hain ve insanlık dışı terör eylemi sonucu hayatını kaybedenlere ve 21 yaşındaki şehit Burak Yıldız'a da Allah'tan rahmet dilediğini bildirdi.

Terör saldırılarını kınayan Aşut, şöyle konuştu:

"Bu şer cephesinin amacı da aslında umutlarımızı yok etmek. Bundan dolayı, acılarımızı unutmadan, umudumuzu korumak ve yeşertmek zorundayız. Bu, tüm şehitlerimize, terör olaylarında hayatını yitiren vatandaşlarımıza borcumuzdur. Kaçma, bırakma, pes etme lüksümüz yoktu. Türkiye her şeye rağmen büyüdükçe, göreceksiniz ki bu şer cephesinin etkisi kalmayacaktır. Bundan dolayı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak ülkemizin karşı karşıya kaldığı her musibet karşısında devletimizin yanındayız, omuz omuzayız."

Aşut, Mersin iş dünyası olarak, terörün gerçek gündemi unutturmasına izin vermeyeceklerini, ülkenin iş, aş, üretim ile ihracat sorunlarına ve bunların çözümlerine daha çok odaklanacaklarını söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aşut, biten ve devam eden projeler hakkında bilgiler aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'deki Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement