Mersin'deki Tren Kazasının Duruşmasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Mersin'deki Tren Kazasının Duruşmasına Devam Edildi

Mersin’de geçtiğimiz mart ayında tren ile servis minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen ve 12 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın duruşmasına devam edildi.

19.09.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de geçtiğimiz mart ayında tren ile servis minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen ve 12 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın duruşmasına devam edildi.

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanıklardan bariyer görevlisi Erhan Kılıç ile minibüs sürücüsü Fahri Kaya ve kazada hayatını kaybedenlerin yakınları da hazır bulundu. Sanık Kılıç duruşmadaki savunmasında, minibüsün durmayacağını anlayınca bariyeri indirmek için düğmeye bastığını, servi aracının bariyerlerin altından geçtiğini ileri sürdü. Minibüs sürücüsü Fahri Kaya ise kazada suçunun olmadığını belirterek, bariyerin açık olduğunu iddia etti. Diğer sanığın avukatının, '3 yıldır bu işi yaptığını, bariyeri ve tren saatlerini nasıl bilmediğini' sorduğunu hatırlatan Kay, "Benim çalışma saatlerim her zaman aynı olmuyor. Sabahları tren nadiren denk geliyordu. Burada ben mağdurum, ailem zor durumda. Yeni çocuğum oldu, bakacak kimseleri yok. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Tanıklardan Şuayip Toprak da ekmek dağıtıcılığı yaptığını, iş yerine dönerken kazaya tanık olduğunu dile getirerek, "İş yerime doğru giderken tren yoluna yaklaşık 50 metre kala korna sesini duydum. Benim bulunduğum yer itibariyle Mersin'den Tarsus istikametine doğru giden tren, kenarda bulunan vagonlardan dolayı gözükmüyordu. Trenin korna sesi ile minibüse çarpması anlık oldu" diye konuştu. Toprak, kaza sırasında bariyerin açık olup olmadığını hatırlamadığını de belirterek, kaza yerine ulaştığında bariyerin inik olduğunu, sonrasında yaralılara yardım ettiğini söyledi.

Bir başka tanık Bekir Gözüsarı, kaza yerine yakın atölyede çalıştığını, kazayı gürültü sonucu fark ettiğini ve havada uçuşan minibüs parçaları gördüğünü kaydetti. Gözüsarı, kaza yerine gittiğinde bariyerin açık olduğunu gördüğünü iddia ederek, "Kaza yerine geldiğimde bir araç da hemzemin geçitten geçti. Geçtikten sonra bariyerlerin yarıya kadar inip kalktığını gördüm" diye konuştu.

Kazadan sağ kurtulan minibüsteki işçilerden Servet Çelik de bariyerin kapanma sesini ve trenin korna sesini duymadığını söyledi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, vagonların, sürücülerin görüş açısını engelleyip engellemediğinin tespiti amacıyla bilirkişilerin, tanıklarla kaza yerinde yeniden inceleme yapmasına için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

20 Mart tarihinde Merkez Akdeniz ilçesinde, yolcu treni ile servis minibüsünün hemzemin geçitte çarpışması sonucu 12 kişi ölmüş, 3 kişi de yaralanmıştı. Olaydan sonra bariyer görevlisi ile minibüs sürücüsü tutuklanmıştı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'deki Tren Kazasının Duruşmasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement