Mersin'deki Tren Kazasıyla İlgili Dava Açıldı - Son Dakika
Güncel

Mersin'deki Tren Kazasıyla İlgili Dava Açıldı

Mersin'de 20 Mart tarihinde meydana gelen ve 12 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı tren kazasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

09.05.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 20 Mart tarihinde meydana gelen ve 12 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı tren kazasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Savcı tarafından hazırlanan iddianamedeki bilirkişi raporuna göre, bariyer görevlisinin yüzde 60, TCDD'nin yüzde 30, servis şoförünün ise yüzde 10 kusurlu olduğu belirtildi.

Tren kazasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ali Avan tarafından hazırlanan iddianamede, Fahri Kaya yönetimindeki servis aracının geçtiği sırada 'kontrollü hemzemin geçit'teki bariyerlerin açık olduğu, hızını azaltmayarak geçmek üzere yoluna devam ettiği, raylar üzerinde bulunduğu sırada meydana gelen kazada 10 kişinin olay yerinde, 2 kişinin tedavi gördükleri sağlık kurumlarında hayatlarını kaybettikleri belirtildi. Ayrıca Uğur Ateş ve Servet Çelik'in de kazada yaralandıkları kaydedildi. Erhan K.'nın olayın meydana geldiği hemzemin geçitte bariyer görevlisi olarak görev yaptığı, tren geçiş sırasında bariyerleri kapatmadığının ifade edildiği iddianamede, kazanın nasıl meydana geldiği de anlatıldı.

Kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda ise, bariyer görevlisi Erhan K.'nın kaza sırasında dalgın olabileceği belirtilerek, "Servis aracının geçtiği sırada kesinlikle bariyerlerin açık olduğu kanaatindeyim. Aracın bariyerleri zorlayıp geçmesi mümkün değildir. Bariyerlerde aşınma ve kırılma tespit edilmemiştir. Görevlinin bir dalgınlık sonucunda bariyerleri kapatmadığı anlaşılmıştır. Erhan K.'nın birinci derecede yüzde 60 asli kusurlu olduğu görüşündeyim" denildi.

Kazanın meydana geldiği yerin yakınlarında bulunan konteynerlerin bariyer görevlisi ile araç sürücülerinin görüş açılarını olumsuz etkilediği tespitine de yer verilen raporda, hemzemin geçitte yeterli uyarı sistemlerinin bulunmadığı gerekçesiyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü'nün birinci derecede yüzde 30 asli kusurlu olduğu kaydedildi. Servis sürücüsü Fahri K.'nın da bariyerlerin açık olması durumunda dahi yol kontrolü yapması gerektiği, bu nedenle ikinci derecede yüzde 10 tali kusuru olduğu belirtildi.

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuklu bulunan bariyer görevlisi Erhan K. ile servis sürücüsü Fahri K.'nın 'taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldukları ve üzerlerine atılı suçtan tutuklandıkları anlaşıldığı' belirtilerek, 15'er yıl ağır hapis cezası ile cezalandırılmaları istenildi.

Merkez Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu Mahallesi'nde 20 Mart tarihinde Mersin-Adana seferini yapan 62028 sefer sayılı yolcu treninin Fahri K. yönetimindeki 33 M 1104 plakalı minibüse çarpması sonucu 12 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'deki Tren Kazasıyla İlgili Dava Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement