Mersin'deki Yolsuzluk Operasyonu Zanlıları Adliyede - Son Dakika
Güncel

Mersin'deki Yolsuzluk Operasyonu Zanlıları Adliyede

Mersin\'deki Yolsuzluk Operasyonu Zanlıları Adliyede

Mersin’de CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan dönemine yönelik yapılan yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan 35 kişi adliyeye sevk edildi.

26.03.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan dönemine yönelik yapılan yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan 35 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Savcılığı'nca, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurarak ihalelere fesat karıştırdıkları' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye iş yapan müteahhitlere yönelik yapılan operasyonda, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Erol Ertan, Fen İşleri Daire Başkanı Abbas Sayılır, Belediye Başkanı Macit Özcan'ın oğlu İlker Özcan, kardeşleri Sacit Özcan ve Tacit Özcan, dönemin meclis üyelerinden Nuri Özdemir ile çok sayıda bürokrat ve iş adamının da aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı. Belirttiği adreslerde bulunamayan Macit Özcan hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Erol Ertan ile Meclis Üyesi Nuri Özdemir'in de aralarında bulunduğu 14 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

ZANLILARA ALKIŞLARLA DESTEK VERDİLER

Aralarında Macit Özcan'ın oğlu İlker Özcan, kardeşleri Tacit ve Sacit Özcan ile bürokratlar ve müteahhitlerin de bulunduğu 35 kişi ise, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin tamamlanmasının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Zanlılar, 3 otobüsle getirildikleri

Mersin Devlet Hastanesi'ndeki doktor kontrolü sonrası sıkı güvenlik önlemleri arasında Mersin Adliyesi'ne götürüldü. Burada toplanan bir grup, zanlıların adliyeye çıkarılışı sırasında alkışlarla tempo tutarak operasyonun siyasi olduğunu ileri sürdüler.

Soruşturma kapsamında, dönemin CHP'li Belediye Başkanı Macit Özcan ile birlikte 10 kişinin daha arandığı belirtilirken, yolsuzluk soruşturmasının Macit Özcan'ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı son 5 yıllık dönemi kapsadığı bildirildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'deki Yolsuzluk Operasyonu Zanlıları Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.


Advertisement