Mersin'den Ankara'daki Mitinge Gidenlerden 7'si Patlamalarda Öldü (2) - Son Dakika
Güncel

Mersin'den Ankara'daki Mitinge Gidenlerden 7'si Patlamalarda Öldü (2)

Mersin\'den Ankara\'daki Mitinge Gidenlerden 7\'si Patlamalarda Öldü (2)

Orhan IŞIKTAŞ'IN CENAZESİNİ HDP'LİLER KARŞILADI Ankara'daki patlamada yaşamını yitiren HDP Tarsus İlçe yöneticisi ve Konya Selçuk Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Orhan Işıktaş'ın cenazesi, ailesi ve HDP'liler tarafından TEM yolu Çamtepe gişelerinde karşılandı.

11.10.2015 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhan IŞIKTAŞ'IN CENAZESİNİ HDP'LİLER KARŞILADI

Ankara'daki patlamada yaşamını yitiren HDP Tarsus İlçe yöneticisi ve Konya Selçuk Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Orhan Işıktaş'ın cenazesi, ailesi ve HDP'liler tarafından TEM yolu Çamtepe gişelerinde karşılandı. Yol boyunca Abdullah Öcalan ile Orhan Işıktaş'ın fotoğrafının bulunduğu, 'Güneşin yoldaşı Orhan Işıktaş ölümsüzdür' yazılı pankart taşındı.

Oğlu Orhan Işıktaş'ın ölüm haberiyle yıkılan annesi Müzeyyen Işıktaş, gözyaşları içerisinde, "Bütün Türkiye'nin başı sağolsun. Tayyip Erdoğan'ın başı sağ olmasın, başı her zaman ağrısın inşallah. Ben barışı istiyorum. Barış için gitti benim oğlum, 'Anne barış için gidiyorum' dedi. Tayyip Erdoğan bu acıyı sen de gör. Sen de gör, belki barışı istersin" diye konuştu.

Cenazeye katılan HDP Milletvekili Çilem Küçükkeleş ise Ankara'daki mitinge 81 ilden giden insanların tek dileğinin barış olduğunu belirterek, "Niye Ankara'yı seçtiler? Çünkü siyasettin noktasıydı. Bu ülkenin kalbiydi, başkentiydi. Maalesef başkentten böyle acılı bir cevap aldılar. Bu ülkenin 81 iline kan sıçradı. Ama biz diyoruz, neyse ki umuda, barışa kan sıçramıyor" dedi.

Terörün lanetlenmesini de samimi bulmadıklarını dile getiren Küçükkeleş, şunları söyledi:

"Terörün, teröristin kim olduğunu, kimin kiminle ilişki geliştirdiğini, bu topraklara terörist soktuğunu artık bu halk çok iyi biliyor. O yüzden de ne kadar terörü lanetleseler de samimi değiller. Terörü lanetlemek değil tam tersi yakalamaları gerekiyordu. Terörü lanetleme değil, bu gün orda o bombaların patlamasına engel olmaları gerekiyordu. Terörü lanetleme değil sınırlarını IŞİD'e kapatıp, silah, bomba, silah taşımamaları gerekiyordu. Olması gereken, vicdan, ahlak, siyaset buydu ama bu ülkede tersine işledi. Çok vicdansızca, ahlaksızca işledi. Bu kadar halkın üzerine kan sıçratmamak gerekiyordu ama diliyoruz ki bu son olsun. Biz hala barış demeye, hala barışı söylemeye devam edeceğiz."

HDP Mersin 3'ncü sıra Milletvekili adayı Mehmet Alış ise yaptığı açıklamada, yaşananları 'vahşet' olarak nitelendirdi. Daha sonra Orhan Işıktaş'ın cenazesi omuzlara alınarak Çayboyu Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'den Ankara'daki Mitinge Gidenlerden 7'si Patlamalarda Öldü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement