Mersin'den Hakkari'deki Efeler Taburu'na Mektuplu Cezerye - Son Dakika
Güncel

Mersin'den Hakkari'deki Efeler Taburu'na Mektuplu Cezerye

Mersin\'den Hakkari\'deki Efeler Taburu\'na Mektuplu Cezerye

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir araya gelen vatandaşlar, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki operasyonlarda görev yapan Yüksekova'daki askerlere cezerye ile moral mektubu gönderdi.

20.04.2016 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir araya gelen vatandaşlar, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki operasyonlarda görev yapan Yüksekova'daki askerlere cezerye ile moral mektubu gönderdi.

Facebook'ta 'Tarsus Medeniyetler Beşiği' adlı sayfa oluşturan bir grup, PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlara katılan güvenlik güçlerine destek amacıyla kampanya başlattı. Kampanya kapsamında, sayfaya üye olan kişilerin çocuklarından askerlere mektup yazılması talebinde bulunuldu. Kısa sürede büyük ilgi gören kampanyada yüzlerce mektup yazıldı.

Mektubun dışında askerler için 675 kilo cezerye, bandırma, lokum, kuru üzüm ve 70 Türk bayrağı toplandı. Yiyecekler, mektuplarla birlikte paketlenip kargoyla Yüksekova Efeler Taburu'na gönderildi. Cezerye, lokum, bandırma ve kuru üzümü teslim alan askerler, çocukların gönderdikleri duygu dolu mektupları okuyarak duygulandı.

Tarsus'tan kendilerine gelen moral desteği ile çok mutlu olduklarını çektiği video ile dile getiren Tarsuslu bir asker ise Efeler Taburu'ndaki tüm askerlere tercüman oldu.

"MORAL OLSUN İSTEDİK"

Tarsus Medeniyetler Beşiği sayfası yöneticisi Minüre Kantarcı Aratekin, amaçlarının askerlere moral vermek olduğunu ifade ederek, "Vatan, millet ve bayrak için Güneydoğu'da mücadele eden askerlerimize Tarsuslular olarak varlığımızı hissettirmek ve onlara bir nebze de olsa moral verebilmek adına sayfamız bünyesinde organize ettiğimiz etkinliğimize destek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Vatanımız uğruna mücadele eden her bir yüreğe, her bir polise, her bir askere şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Sayfa editörü Rifat Çınar ise, Tarsus halkının askerlerin yanında olduğunu hissettirmek için bu organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'den Hakkari'deki Efeler Taburu'na Mektuplu Cezerye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement