Mersin'den 'Sağduyu' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Mersin'den 'Sağduyu' Çağrısı

Mersin\'den \'Sağduyu\' Çağrısı

Mersin'den 'sağduyu' çağrısı Mersin Sağduyuya Çağrı Oluşumu ve Doğu Dernekleri Federasyonu (MEDOF), son günlerde artan olaylar nedeniyle sağduyu çağrısında bulunarak, hükümetin yaşananların önüne geçmesini istedi.

09.09.2015 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'den 'sağduyu' çağrısı

Mersin Sağduyuya Çağrı Oluşumu ve Doğu Dernekleri Federasyonu (MEDOF), son günlerde artan olaylar nedeniyle sağduyu çağrısında bulunarak, hükümetin yaşananların önüne geçmesini istedi.

53 derneğin oluşturduğu MEDOF'un açıklaması dua ile başladı. Ardından söz alan MEDOF Sözcüsü Vanlılar Derneği Başkanı Murat Karahan, Doğu ve Güneydoğu olmak üzere Türkiye'nin her karış toprağına ateş düştüğünü söyledi. Yöre dernekleri olarak siyasi parti yöneticilerine seslenen Karahan şöyle konuştu:

"1915'te Çanakkale Savaşı, 1920'de Cumhuriyetin ilanı ve 2015 Eşme'de hukukumuz netleşmiştir. Vatan toprağında yaşayan tüm yurttaşlarımızın kendilerini güvende hissedecekleri bir ortamı yaratmak için Dolmabahçe Mutabakatı'na dönülmesi, tarafların elini tetikten çekmesi, operasyonlara son verilmesi, siyasilerin egolarını bir tarafa bırakarak Türkiye halklarını için çaba harcamasını istiyoruz. Şiddete dayalı her türlü çözümün sonuçsuz kalacağını yaşanan acı geçmişten biliyor ve bu bilinçle tarafları silahları susturmaya ve bir masa etrafında sorunları konuşmaya davet ediyoruz. Barışçıl çözüm arayışının ülkemizin ve bu ülkede yaşayan herkesin çıkarına olduğuna inanıyor, tüm barışseverlere seslerini yüksetmeye, tarihi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz."

İKİNCİ TOPLANTI

İkinci toplantı ise Mersin Sağduyuya Çağrı Oluşumu tarafından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, CHP Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Hüseyin Çamak, Ak Parti Milletvekili Yılmaz Tezcan, HDP Milletvekili Çilem Küçükkeleş, yerel yöneticiler, oda, borsa başkanları, sivil toplum örgütü başkanları katıldı. Toplantıda oluşum adına konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye'de son zamanlarda artan terör olayları nedeni ile büyük acılar yaşandığını belirterek, "Vatandaşlara çağrımız şudur; unutmayın, terör askerimizi, polisimizi öldürerek hedefine ulaşamaz. Terör, hedefine toplumu bir birine düşman ederek ulaşır. Toplumda kaos ve kargaşa yaratarak ulaşır. Biz bu tuzağa düşmedik, düşmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'den 'Sağduyu' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement