Mersin Deniz Park'ın Yıkımına Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Mersin Deniz Park'ın Yıkımına Suç Duyurusu

Mersin Deniz Park\'ın Yıkımına Suç Duyurusu

Mersin'de bir kişinin kamu yararına olmadığını öne sürerek şikayet etmesi ardından başlayan hukuki süreçte, 35 milyon lira harcanmasına rağmen yıkımı kesinleşen Mersin Deniz Park'ın belediye tarafında yıkımına başlandı.

07.05.2015 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de bir kişinin kamu yararına olmadığını öne sürerek şikayet etmesi ardından başlayan hukuki süreçte, 35 milyon lira harcanmasına rağmen yıkımı kesinleşen Mersin Deniz Park'ın belediye tarafında yıkımına başlandı. Parkı işleten şirketin ortaklarından Öner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Öner, bu gelişme üzerine suç duyurusunda bulundu.

Çamlıbel Balıkçı Barınağı yakınında 5 yıl önce 45 dönüm arazi üzerine önceki Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan tarafından yaptırılan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İmar Şirket A.Ş. ile Öner Grup tarafından kurulan Akdeniz İnşaat Turizm Limited Şirketi'ne kiralanan Deniz Park'ta 2 gün önce başlayan yıkım işlemleri hızla devam ediyor. Yıkımın hukuksuz olduğunu öne süren Turgut Öner, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na, belediyenin yasal bir dayanağı olmadan keyfi yıkım yaptığını öne sürüp Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ile diğer bazı yetekililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

DANIŞTAY, YIKIM KARARI VERMEDİ

Öner, yerel mahkeme tarafından verilen ve Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından da onanan yürütmeyi durdurma kararının yıkım kararı olmadığını savunarak şunları söyledi:

"Projede 3 sakıncalı nokta görünüyor. Kaydırak kulesinin 1 metrelik fazla yüksekliği, otopark girişindeki kemer ve 100 metrekare fazla imar. Başından beri belediye yetkililerine aksaklıkları giderip, 'Projede onarımı yapalım ve yolumuza devam edelim' dedik. 10 milyonun üzerinde sadece bizim yatırımımız var. Alt işletmelerin yatırımı var. 35 Milyon TL belediye yatırımı var. Ortalama 60-70 Milyon TL kamu zararı var. Sayın Genel Sekreter 'Ben hukukçuyum ve kararı böyle yorumluyorum, bu yıkım kararıdır' diyor. Burada haksızlık söz konusu. Meclis ya da encümenin yıkım kararı yok, bize tebliğ edilen bir şey yok. İçişleri Bakanlığı'na sorduk ve yıkım kararı olduğunu söylüyorlar. İçişleri Bakanlığı'nın kararında, 'Proje iptali var, kararı kendiniz verin' diyor. Danıştay yıkım kararı vermemiş ki. Yazık oldu, Mersin güzel bir tesisten mahrum kaldı. Alt işletmeciler mahkemeye tazminat için gidecek ve bu yine halkın cebinden çıkacak."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Deniz Park'ın Yıkımına Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Mesut : Yazık gelmiş insanlar yatırım yapmış kolaymı yapılıyor ne umutlarla yapılıyo paralar harcanıyor biride gelip sırf keyfi istedi diye yıkıyor burda kamu zararıda oradaki işletmecilerin zararıda buyuk buna yıkım kararı zaten verilmemesi mantıklı olan Yapilmis yer neden yıkılsın ki uygun hale getirilir yazık 0 0 Yanıtla
  • Aynur : İcim gitti onların hepsi para bizim paralarımız yapilmis ne guzel olmus biz vatandaş olarak memnunduk cok üzüldüm ne gerek vardı paralarımız cope gidiyor yine olan bize oluyor 0 0 Yanıtla
  • Aynur : İcim gitti onların hepsi para bizim paralarımız yapilmis ne guzel olmus biz vatandaş olarak memnunduk cok üzüldüm ne gerek vardı paralarımız cope gidiyor yine olan bize oluyor 0 0 Yanıtla
  • SİNEM : Cok üzüldüm yazık oldu yazık Mersin icin faydalı bir yerdi 0 0 Yanıtla

Advertisement