Doğum Sırasında Bebeğin Köprücük Kemiği Kırıldı - Son Dakika
Güncel

Doğum Sırasında Bebeğin Köprücük Kemiği Kırıldı

Doğum Sırasında Bebeğin Köprücük Kemiği Kırıldı

Mersin'de sürekli ağlayan bebeklerini hastaneye götüren çift, çekilen röntgende çocuklarının doğum sırasında köprücük kemiğinin kırıldığını öğrendi.

27.05.2015 11:42  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 23 yaşındaki Berivan Şimşek'in dünyaya getirdiği kız bebeğin doğum sırasında köprücük kemiği kırıldı. Ailenin şikayeti üzerine inceleme başlatıldı.

SÜREKLİ AĞLAYINCA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Market işleten 28 yaşındaki Hikmet ile Berivan Şimşek çifti, ikinci çocuklarının doğumu için 21 Mayıs'ta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne gitti. Genç kadın, normal doğuma alındı ve bir kız bebek dünyaya getirdi. Sürekli ağlaması üzerine çekilen röntgende anlaşılan kırık nedeniyle, bebek Toros Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada sargıya alınan bebek, taburcu edildi.

"BEZLE SARIP GÖNDERDİLER"

Henüz ismini bile koymadıkları kızlarının dünyaya geldiği hastanede köprücük kemiğinin kırıldığını belirterek sorumlular hakkında hastane yönetimine şikayetçi olan baba Şimşek, ilgisizlikten yakındı. Bebeğinin köprücük kemiğinin kırıldığının anlaşılmasına rağmen taburcu edildiğini ancak ısrarı üzerine Toros Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini ileri süren Şimşek, "Başhekim Yardımcısı ile görüştüm. 'Bu normal, bacak da kırılır omuz da kırılır. Bunları normal karşılayın.' dedi. 'Kırılmış ama ilgilenin, bizi yönlendirin kırığa çare bulunsun.' dedim. Bir uzmanı aradı, o da yapacak bir şey olmadığını söyledi. Israrım üzerine Toros Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Orada da yapacak bir şey olmadığı söylendi. Bezle sarıp gönderdiler. Kızım yarın bir gün sakat kalırsa bunun hesabını kim verecek. İlgilenen, özür dileyen dahi yok. Doğum esnasındaki görevlilerden şikayetçiyim." dedi.

"SÜREKLİ AĞLIYOR"

Anne Berivan Şimşek ise, "Sürekli bebek ağlıyor. Sancısı mı var, kırığından mı bilmiyorum. Kucağıma almaktan bile korkuyorum. Çocuğumun tedavi edilmesini istiyorum." diye konuştu.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Selahattin Toktaş ise, köprücük kemiği kırılmasının zor doğumlarda yaşanabildiğini, dünyada benzer örneklerin olduğunu konunun incelendiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğum Sırasında Bebeğin Köprücük Kemiği Kırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Samsunlu: Normal birşey ama açıklama yapılsaymış iyi olurmuş tedavi kendi kendine oluyor bezle sarma doğru bir tedavi bu durumda o kadar çok bebek var ki normal doğumun getirdiği bir durum maalesef... 17 1 Yanıtla
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement