Mersin'e Getirilen Elektrikli Otomobil Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Mersin'e Getirilen Elektrikli Otomobil Büyük İlgi Gördü

Mersin\'e Getirilen Elektrikli Otomobil Büyük İlgi Gördü

Mersin'in Tarsus İlçesi'ne getirilen Türkiye'de ilk ve tek tip onay belgesine sahip elektrikli otomobil, geleceğin otomotiv mühendislerinden büyük ilgi gördü.

08.10.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçesi'ne getirilen Türkiye'de ilk ve tek tip onay belgesine sahip elektrikli otomobil, geleceğin otomotiv mühendislerinden büyük ilgi gördü.

Derindere Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, Tarsus Kent Konseyi'nin konuğu olarak Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi'nde Otomotiv Mühendisliği'nde öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi. Yol, ilçeye gelirken üretimini yaptıkları elektrikli otomobili de getirdi. İlk olarak ilçenin tarihi yerlerini gezip çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunan Yol, daha sonra öğrencilere bir konferans verdi. Konferansa Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Külekçi, Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Togo, öğretim üyeleri, çok sayıda öğrenci katıldı.

Yol, geleceğin teknolojisi olan elektrikli otomobillerin en büyük sorunu olan şarj süresini bir rekor olan 450 kilometrelik bir menzile ulaştırmayı başardıklarını söyledi. Öğrencileri İstanbul'da üretim tesislerine de davet eden Yol, Tarsus Amerikan Koleji'nde (TAC) yatılı okumanın kendisine ayrı bir katkı sağladığını dile getirdi. Yol, farklı kültürlerle birlikte yetişmenin, dayanışmayı, paylaşmayı ve kendi ayakları üzerinde durabilmeyi öğrettiğini ifade ederek, "Hayatta geldiğim konumda, okulum ve Tarsus çok önemli bir yer tutuyor. Disiplin ve takım çalışması ruhunu okulumda kazandığım spor alışkanlığına borçluyum. O dönemde milli yüzücü ve milli basketbolcuydum. O yıllarda Adana'da bile kapalı havuz yokken ben 128 kez milli oldum. Kapalı havuz olmayan bir kentten ilk defa milli olan sporcuydum" diye konuştu.

Karşılıklı soru cevaplarla devam eden konferansın ardından öğrenciler Önder Yol'un getirdiği uzun menzilli elektrikli otomobili yakından inceledi. - Tarsusmersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'e Getirilen Elektrikli Otomobil Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement