Mersin Emniyetinden Gözaltı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Mersin Emniyetinden Gözaltı Açıklaması

Mersin Emniyetinden Gözaltı Açıklaması

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın dünkü Mersin ziyareti sırasında gözaltına alınan kadından haber alınamadığı yönündeki haberi yalanladı.

27.02.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın dünkü Mersin ziyareti sırasında gözaltına alınan kadından haber alınamadığı yönündeki haberi yalanladı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı incelemeler ve partisinin seçim çalışmaları kapsamında dün Mersin'e gelen Bakan Kılıç'ın merkez Akdeniz ilçesinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri sırasında S.Y. adlı kadının gözaltına alınarak kendisinden bir daha haber alınamadığı şeklinde bir haber ajansı tarafından geçilen haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Bakan Kılıç'ın çarşı esnafı ile sohbet ettiği esnada S.Y. adlı kadının, "Sizi burada istemiyoruz. Hala buralarda dolaşıyorsunuz" diyerek yanına yaklaşmak istediği belirtilen açıklamada, "Bakanımız olayı sakinlikle karşılayarak, yüksek sesle bağırarak konuşan bayanla insani çerçevede saygı sınırlarını aşmadan konuşmaya çalışmasına rağmen, S.Y. adlı bayanın Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a yönelik tavırlarında hiçbir değişiklik olmamıştır. Bunun üzerine bağırarak konuşmayla iletişim sağlamanın mümkün olmadığını belirten Bakanımız, olgunlukla adı geçen bayanı sakin olmaya davet etmiştir.

S.Y. adlı bayana karşı çevredeki halkın tepkilerinin yükseldiğini gören Sayın Bakanımız, herkesi sakin olmaya ikna etmiş, bayanın görüşlerini beyan etmesinde hiçbir sakınca olmadığını, hatta görüşlerine saygı duyduğunu açıkça belirterek, ziyaretlerine kaldığı yerden devam etmişlerdir. Kısa bir süre sonra aynı bayan yeniden Bakanımızın karşısına çıkarak, yüksek sesle 'Burada bulunmanızdan rahatsızım. Gidin buradan' şeklinde itirazlarını yinelemiştir. Çevredeki halkın ve esnafın yoğun tepkisi ile karşılaşan bayan, ortam güvenliği ve hatta kendi güvenliği açısından görevlilerimizce olay yerinden uzaklaştırılmış, Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda S.Y., saat 16.20 sıralarında bayan görevlilerimiz tarafından kimlik tespiti için müdürlüğümüze götürülmüş, aynı gün saat 16.50'de hakkında herhangi bir işlem yapılmadan salıverilmiştir. Ayrıca adı geçen S.Y., Mersin Forum AVM önünde yine aynı gün saat 18.00'de Sosyalist Demokrasi Partisi, Halkevleri, Öğrenci Kollektifleri, Özgür Toplum Partisi girişimi tarafından gerçekleştirilen gösterilerde de bulunduğu tespit edilmiştir" denildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin Emniyetinden Gözaltı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement