Mersin Erdemli Limon Çiçeği' Projesi ile Yaşlı ve Engellilere Yardım Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Mersin Erdemli Limon Çiçeği' Projesi ile Yaşlı ve Engellilere Yardım Yapılıyor

Mersin Erdemli Limon Çiçeği\' Projesi ile Yaşlı ve Engellilere Yardım Yapılıyor

Mersin'in Erdemli İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Limon Çiçeği' projesi ile ilçe de bulunan bakıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşların evlerinin bakım ve temizliği yapılıyor.

08.08.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Limon Çiçeği' projesi ile ilçe de bulunan bakıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşların evlerinin bakım ve temizliği yapılıyor.

Proje kapsamında önceden belirlenen ailelerle ilgilenen proje çalışanları, ailelerin evlerini temizliyor, yemeklerini veriyor, berber tarafından saç sakal tıraşı yapılarak yaşama tutunmaları sağlanıyor. İlçeye bağlı Kızılen Mahallesinde oturan 85 yaşındaki Hüseyin Sapmaz ve 80 yaşındaki Zala Sapmaz çiftinin evlerinin temizliğine katılan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaşlı çift ile yakından ilgilenip çalışmaları inceledi. Sosyal projelerle birlikte insanların sıkıntılı günlerinde yanında olmak istediklerini ifade eden Başkan Tollu, " Türkiye'de çok az örneği bulunan büyük bir proje hazırladık. Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde hazırlanan projede 30 kişilik bir ekip görev yapıyor. Bu ekibimiz yardıma muhtaç, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evine giderek evlerini temizliyorlar, yemeklerini yapıyorlar, evlerini boyuyorlar, yiyecek ve giyecek yardımı yapılıyor, her türlü ihtiyaçları karşılanıyor" diye konuştu.

1 ayda hayata geçirilen projenin raporlarını anlatan Tollu, şöyle devam etti.

"Proje kapsamında 71 mahallemizde 30 bin kişiye yardımda bulunduk. 250 kişi tıraş oldu, 100 yaşlı evi temizlendi, 95 kişi ise hastaneye götürülerek tedavi ettirildi. Burada yaşayan bir tek bireyimiz bile kendisini asla sahipsiz hissetmemeli. Bütün vatandaşımıza sahip çıkacak güçteyiz ve hizmetlerimizi de ona göre yapmaya çalışıyoruz. Amacımız, ilçemizde yaşayan bütün vatandaşımızın sorunlarına ve taleplerine en iyi şekilde cevap vererek yardımda bulunmaktır."

Projeden yararlanan Arife Sapmaz ise projenin çok güzel olduğunu belirterek, "Belediyemizden ve başkanımızdan Allah razı olsun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Erdemli Limon Çiçeği' Projesi ile Yaşlı ve Engellilere Yardım Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement