Mersin Giad Başkanı İzol: "Girişimci Umutlu" - Son Dakika
Ekonomi

Mersin Giad Başkanı İzol: "Girişimci Umutlu"

Mersin Giad Başkanı İzol: "Girişimci Umutlu"

Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu ve Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Mehmet İzol, Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinin başında yer aldığını belirterek, "Girişimci işadamları olarak 2016’da ülkemizden umutluyuz" dedi.

11.01.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu ve Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Mehmet İzol, Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinin başında yer aldığını belirterek, "Girişimci işadamları olarak 2016'da ülkemizden umutluyuz" dedi.

İzol, geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4 ile dünyanın en hızlı büyüyen beşinci ülkesi olan Türkiye'nin, son çeyrekte de hız kesmediğini belirterek, "Büyümenin en önemli öncü göstergelerinden takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, geçen yılın kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3.5 arttı. Analistler ilk çeyrekte yüzde 1.3, ikinci çeyrekte yüzde 3.7, üçüncü çeyrekte ise yüzde 0.3'e gerileyen üretim artış hızının yılın son üç ayında, aralıkta sıfır artış olsa bile yüzde 5.8'lik artışı garantilediğine dikkat çekiyorlar. Biz ülkemizin kırılganlıklarını azaltmış olarak 2016 yılında daha yüksek bir büyüme yakalayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Rusya ile yaşanan sorunların yanı sıra Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan problemlerden kaynaklı olarak ülkenin ihracat rakamlarında hedeflerine ulaşamadığını kaydeden İzol, şöyle devam etti; "Eğer bu sorunlar yaşanmasaydı ülkemizin 144 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşması mümkündü. Ekonomi Bakanlığımız geçen yılın revize edilmiş Orta Vadeli Planı'nda 143 milyar dolar ihracat öngörürken, verinin beklentilerle uyumlu bir şekilde 143,9 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Fakat verilere bakıldığında ortada çok karamsar bir tablo olmadığını görebiliyoruz. Bizler girişimci işadamları olarak 2016 yılında da yatırımlarımıza devam ederek ülke ekonomisinin gelişmesi adına üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Ülkemizden umudumuzu hiçbir zaman kaybetmediğimiz gibi bu yıl da ülkemizden yana umutluyuz. 2015 yılında birçok farklı konuda sorunlar yaşayan ülkemizin, 2016 yılında bu sorunları geride bırakacağına ve grafiklerin yukarıya doğru çıkacağına inanıyoruz. En büyük beklentimiz ise bölgemizde yaşanan güvenlik sorununun bir an evvel ortadan kalkması ve daha güvenli, daha huzurlu bir ortam sağlanması. İş dünyasının artık sorunlar ile uğraşmaya değil, yatırımlara hız kazandırmaya ihtiyacı var." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mersin Giad Başkanı İzol: 'Girişimci Umutlu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement