Mersin Hakkında Davalar Açıldı, Akıl Sağlığı İçin Hastaneye Sevkedildi - Son Dakika
Güncel

Mersin Hakkında Davalar Açıldı, Akıl Sağlığı İçin Hastaneye Sevkedildi

Mersin Hakkında Davalar Açıldı, Akıl Sağlığı İçin Hastaneye Sevkedildi

Hakkında davalar açıldı, akıl sağlığı için hastaneye sevkedildiMersin'in Bozyazı İlçesi'nde yaşayan çiftçi 67 yaşındaki Mustafa U., orman mühendisi oğlunun bir usulsüzlüğü önlediği için hakkında birçok dava açıldığını öne sürdü.

06.07.2016 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkında davalar açıldı, akıl sağlığı için hastaneye sevkedildi

Mersin'in Bozyazı İlçesi'nde yaşayan çiftçi 67 yaşındaki Mustafa U., orman mühendisi oğlunun bir usulsüzlüğü önlediği için hakkında birçok dava açıldığını öne sürdü.

İlçeye bağlı Salıyokuş mevkiinde 7 bin metrekare arazisi bulunan iş adamı A.Ş.G., 10 yıl önce bu taşınmazın yanındaki denize nazır 24 bin 97 metrekare araziye muz serası yapıp, arazinin de kendi adına tescil edilmesi için dava açtı. Davada bilirkişi olarak görevlendirilen orman mühendisi M.U., arazinin orman alanı olduğuna ilişkin rapor hazırladı. Bu rapor üzerine mahkeme arazinin orman vasfı taşıdığına hükmederken, Yargıtay da yerel mahkemenin kararını onadı.

BABAYA DAVA AÇILDI

Bir süre sonra mühendis M.U.'nun babası Mustafa U. hakkında, evinin bulunduğu bölgeye izinsiz yol yaptığı gerekçesiyle dava açıldı. Yolda kazı çalışması yapılmasını engellemek isteyen Mustafa U.'ya ayrıca tazminat ve görevli personelinin görevini engelleme, hakaret ve iftira suçlarından 7 ayrı dava açıldı. Mustafa U., bu davaların 4'ünden beraat ederken, biri 500 bin TL tazminat olmak üzere ikisi de hakaret ve iftira suçundan açılan davalar devam ediyor.

Mustafa U., son olarak Bozyazı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü, iken bir süre önce veteriner olarak Mersin'in Aydıncık İlçesi'ne atanan S.Ç.'in görevinde usulsüzlük yaptığını iddia ederek devletin çeşitli kurumlarına şikayet dilekçesi verdi. S.Ç'nin şikayeti üzerine Mustafa U. hakkında iftira suçundan Bozyazı 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, Mustafa U.'yu akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için 2 ay önce Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk etti. Hastaneye giden Mustafa U.'ya, heyet 'Bir yakını ile birlikte gelsin' kararı verdi. Bunun üzerine Mustafa U., oğlu M.U. ile birlikte jandarma gözetiminde aynı hastaneye gönderildi. Heyet karşısına çıkan Mustafa U. ile ilgili düzenlenecek raporun yargılandığı mahkemeye gönderileceği belirtildi.

Dava devam ederken Mustafa U., hakimi Bimer'e şikayet etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, (DHA) -

==============

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Hakkında Davalar Açıldı, Akıl Sağlığı İçin Hastaneye Sevkedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement