Mersin Hisarcıklıoğlu: Kalkınmanın Temel Şartı Kadın Girişimcilerin Sayısının Arttırılması - Son Dakika
Güncel

Mersin Hisarcıklıoğlu: Kalkınmanın Temel Şartı Kadın Girişimcilerin Sayısının Arttırılması

Mersin Hisarcıklıoğlu: Kalkınmanın Temel Şartı Kadın Girişimcilerin Sayısının Arttırılması

Hisarcıklıoğlu: Kalkınmanın temel şartı kadın girişimcilerin sayısının arttırılması Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, kalkınmanın temel şartının kadın girişimcilerin sayısının arttırılması olduğunu söyledi.

24.03.2015 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hisarcıklıoğlu: Kalkınmanın temel şartı kadın girişimcilerin sayısının arttırılması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, kalkınmanın temel şartının kadın girişimcilerin sayısının arttırılması olduğunu söyledi.

Mersin'in Bozyazı İlçesi'nde Anamur Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği vergi rekortmenlerine ödül törenine katılan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin 30 yıl önce 3 milyar dolarlık ihracat kapasitesinden bugün 160 milyar dolarlık bir hacmine ulaştığını söyledi. Türkiye'nin o dönemlerde iki marka otomobil üretirken bu rakamın bugün marka sayısının 12'ye yükseldiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "İtalya ile Çin arasında en güçlü sanayi üretimi yapan ülke Türkiye'dir" dedi.

ÖNERİLERİNİ SUNDU

Bölge halkına ve işadamlarına önerilerde bulunan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"Ekonomin gelişmesi için, kalkınma için girişimcilik önemli. Kalkınmanın temel şartı, kadın girişimcilerin sayısının arttırılmasıdır. Siyasetçilerle konuşurken, sivil toplum kuruluşları, işadamları ve bölgenin yerel yöneticileri birlikte hareket ederek yaşadığınız yerle ilgili hizmet isterken taleplerinizi tek bir ağızdan iletin. İster muhalefet olsun, ister hükümet eğer birlikte hareket ederseniz talebinizi dikkate almak mecburiyetinde kalırlar. Her ağızdan bir ses çıkarsa kimse sizi dikkate almaz. Anamur'da yerli muzun markalaşma yolunda ilerlediğini görmekten de memnuniyet duyuyorum."

Konuşmaların ardından da dereceye giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine Hisarcıkloğlu tarafından plaketler verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Hisarcıklıoğlu: Kalkınmanın Temel Şartı Kadın Girişimcilerin Sayısının Arttırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement