Mersin İdman Yurdu'nda Hedef Ligde İlk 10'da Kalmak - Son Dakika
Spor

Mersin İdman Yurdu'nda Hedef Ligde İlk 10'da Kalmak

Mersin İdman Yurdu\'nda Hedef Ligde İlk 10\'da Kalmak

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade ederek, "Bütün hazırlıklarımızı Beşiktaş maçına göre yapıyoruz.

18.08.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade ederek, "Bütün hazırlıklarımızı Beşiktaş maçına göre yapıyoruz. Bizim lige çok iyi başlamamız gerekiyor. Bu seneki hedefimiz ligi ilk 10'da tamamlamak ve iyi bir istikrar yakalamaktır" dedi.

Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan Mersin Stadyumu'nda basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, takımla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir ay önce çalışmalara başladıklarını hatırlatan Çalımbay, ilk etap kampını Bolu'da, ikinci etap kampını ise Viyana'da yaptıklarını söyledi. Hazırlık döneminde 6 hazırlık maçı yaptıklarını kaydeden Çalımbay, "6 maçta sonuçtan çok, yeni bir takım olduğumuz için, arkadaşlarımızın yaptığı işler önemliydi. Genel olarak baktığımızda iyi şeyler vardı ama halen eksiklerimizin olduğu bir gerçek. Hem mevki olarak eksiklerimiz var hem de bazı oyuncuların eksiklikleri var. Özellikle Viyana kampı bizim istediğimiz şekilde geçti. Şu anda tek önemli olan şey Beşiktaş maçı. Bütün hazırlıklarımızı Beşiktaş maçına yapıyoruz. Taraftarlarımızın önünde oynayacağımız ilk maç hayati derecede önemlidir. Beşiktaş maçı ligin ilk maçı olduğu için önemli. Yani Beşiktaş olmasa da önemli. Bizim lige çok iyi başlamamız gerekiyor. Tabii ki çok iyi bir takımla oynayacağız. Rakibimiz bizden önce Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal ile oynayacak. Zor bir maç olacağını biliyoruz. Buradaki tek hedefimiz o maçı çok iyi bir şekilde bitirmek" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ LİGİ İLK 10'DA TAMAMLAMAKTIR"

Bu seneki hedeflerinin ligde ilk 10 içinde yer almak olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Önemli olan bu ve Mersin takımına iyi bir istikrar yakalamak. Hem oyun olarak hem mücadele olarak üst seviyeye çıkarmalıyız. Üst seviyeye çıkarmak için de çok çalışmamızı gerekiyor. Burada yönetime ve taraftara büyük iş düşüyor. Herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerekiyor. Ondan sonra hedeflerimizin gerçekleşeceğine inanıyorum. Yeni bir takım olduğumuz için bazı sıkıntılarımız mutlaka olacak. Sıkıntıları da çözeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

"ÇOK TRANSFER YAPMAYI SEVMİYORUM"

Bir basın mensubunun 'son yıllarda Rıza Hoca çok transfer yapıyor' şeklinde çıkan haberlerle ilgili sorduğu bir soruyu da yanıtlayan Çalımbay, "Ben 2 senedir 2. ligden çıkan takımları aldım ve çok iyi takımlar yaptık. En son yaptığımız Çaykur Rizespor takımının bütün oyuncularını ben aldım. Şu anda Rize takımı sadece 2 tane oyuncu aldı ve transferi bitirdi. Yani biz iyi transferler yapıyoruz. 2. ligden çıkan takımlara mecburen çok transfer yapıyorsunuz. Ben yoksa çok transferi sevmiyorum. Özellikle çıkmayan takımlarda çalıştığım zaman bir tane transferle işi bitiririz. Ben en çok altyapıyı seven biriyim" ifadelerini kullandı.

Takımın son durumuyla ilgili de bilgi veren Çalımbay, "Şu anki eksiğimiz bir sağ bek alabiliriz. İyi bir forvet almak istiyoruz. Bunun dışında kaleci konusunda tam bir karar veremedik. Onun dışında bir sıkıntımız var. Hatta fazlalığımız var. 3-4 arkadaşımızı da kiralık olarak başka takımlara verebiliriz. Kadromuz en fazla 27 kişiden oluşacak" dedi.

"BENİM BİLGİM OLMADAN BURADA KİMSE TRANSFER YAPAMAZ"

Çalımbay, yapılan transferlerin kendi istediği oyuncular mı yoksa yönetimin istediği oyuncular mı olduğu yönünde gelen soruya da, "Benim bilgim olmadan burada kimse transfer yapamaz. Zaten aldığımız oyuncuların hemen hemen hepsini biz seyrediyoruz. Seyretmediğimiz, görmediğimiz bir oyuncuyu almamız da mümkün değil. Onun için bütün transferlerdeki tüm sorumluluk ben ve ekibime aittir. Biz Çaykur Rizespor'dan ayrıldıktan sonra 3 ay maç seyrettik. Seyrettiğimiz oyunculardan transfer yaptık. Bunu da yönetimin bize sunduğu bütçeye göre yaptık. O bütçeyi aşmadan transferlerimizi bitireceğiz. Tabii ki yönetim, diğer arkadaşlarımızın da fikri olabilir. İyi oyuncu olabilir, bakarız, seyrederiz, bize uyuyorsa alabiliriz ama bütün transferlerdeki sorumluluk bende. Benim onayım olmadan transfer olmaz. Yönetimimizle bu konuda iyi çalışıyoruz. O yüzden sıkıntı yaşamıyoruz" cevabını verdi.

Açıklamasında taraftara da çağrıda bulunan Çalımbay, "Herkes taraftarı 12. adam olarak görür ama ben taraftarı 1. adam olarak görüyorum. Onlar olmasa maç olmaz. O yüzden Mersinlilerin takıma sahip çıkması gerekiyor ama şunu unutmasınlar; takım kötü gidebilir, kötü sonuçlar alınabilir ancak takımlarına her zaman sahip çıksınlar. Eğer onlar da bırakırlarsa takımlarının sonu iyi olmaz. Biz taraftarlarımıza inanıyoruz ve güveniyoruz. İnşallah bu sene hep birlikte iyi şeyler yapacağız" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mersin İdman Yurdu'nda Hedef Ligde İlk 10'da Kalmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.

  • Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı
    11:42 Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı

    Kemer'de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı. Kemer Kaymakamlığı'nın destekleriyle Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlara Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan 85 sporcu katılacak.

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.


Advertisement