Mersin İdmanyurdu Beşiktaş'a Direnemedi - Son Dakika
Spor

Mersin İdmanyurdu Beşiktaş'a Direnemedi

Mersin İdmanyurdu Beşiktaş\'a Direnemedi

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Mersin İdmanyurdu, Beşiktaş’ı konuk etti.

31.08.2014 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Mersin İdmanyurdu, Beşiktaş'ı konuk etti. Karşılaşma Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maç sonrası yapılan basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçtan önce saha şartlarını çok düşündüklerini ifade ederek, "Yani biz bir haftadan beri sahanın hazır olmasını istiyorduk. Ondan önce Adanaspor maçında oynadığımız saha aynıydı. Bunun düzeltileceği söylendi ama düzelmedi. Mükemmel bir stat yapılmış ama maalesef zeminin komple değişmesi gerekiyor. Bunun çimine bakmak gerekiyor. Maalesef bunun zararı bize oluyor. Bunu mazeret olarak kabul etmiyorum ancak sağlık açısından kötü olduğu için söylüyorum. Biz zemine göre oynamaya çalıştık. Ben hakeme 10. dakikadan sonra maçı iptal et dedim ancak etmedi. Zaten Beşiktaş da golü bulunca maçın iptal olma olanağı ortadan kalktı" diye konuştu.

"ZEMİNİN BOZUK OLMASI BİZİ ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜ"

Beşiktaş'ın maçı tecrübesi ile kazandığını vurgulayan Çalımbay, "Eğer ilk golü biz atsaydık oyunu kendi lehimize çevirirdik. Maçın başından sonuna kadar iyi oynadık ve iyi mücadele ettik. Zeminin bozuk olması bizi zor duruma düşürdü. İkinci yarı her şeyi göze aldık. Onlar da bizim riske girdiğimiz pozisyonları iyi değerlendirdi. Kaleci iyi toplar çıkardı. Bizim de girdiğimiz 2-3 tane net pozisyon var. Bunlardan bir tanesini atsak farklı bir durum ortaya çıkabilirdi. Saha sıkıntımız böyle olmasına sebep oldu. Yetkililer inşallah sahayı görmüştür. Takımımın mücadelesinden dolayı oyuncuları tebrik ediyorum. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Maçın ilk yarısı biraz kötü olsak da ikinci yarı yapmamız gereken her şeyi yaptık. Tabi ki Beşiktaş da iyi mücadele etti ve iyi defans yaptı. Onları da tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu sene ligin adının Süleyman Seba olmasından da büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Çalımbay, "Süleyman Seba ile 12 yıl çalıştım. 5 yıl şampiyonluk yaşadım. Süleyman Seba her şeyi hak eden biri. Bence hak ettiği için bu sene bu isim verildi. Süleyman ağabey hem kişilik hem futbola bakış açısıyla her şeyi ile örnek alınması gereken biri zaten. Bizim taraftarlarımızı da desteklerinden ve Süleyman Seba'ya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ise tamamen hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını vurgulayarak, "Galibiyetle sezona başladığımız için mutluyum. Bu maçın bu kadar zor olacağını biliyorduk. Öncelikle yükselen bir takıma karşı oynuyorduk. Yeni lige yükselen takımlar sezona iyi başlamak ister ve o yönde kendilerini hazırlar. Yeni bir takım ve yeni hocaları var. Bu da takımla ilgili bilgi toplamada bizi zor duruma soktu. Saha koşulları çok kötü ve sağlık açısından tehlikeliydi. Oyuncuların sakatlık riski vardı. Hava koşulları da bizi zorladı. Bütün bu nedenlerden dolayı zaten Arsenal maçından sonra direk buraya geldik. Önemli bir galibiyet aldık. İlk yarı kötü oynadık. Devre arasında oyunculara böyle maçı kazanamayacağımızı söyledim. İkinci yarı da ise seviyelerini yükselttiler ve istediğimiz gibi oynamaya başladılar. 5 tane pozisyona girdik. Bunlardan birini atmalıydık ama olmadı. Çok değerli ve önemli bir galibiyet aldık" dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun zemine çözüm bulması gerektiğinin altını çizen Bilic, "Rıza Hocanın kendisine de söyledim. Bu çok büyük bir sorun. Hazırlık maçında Mersin İdmanyurdu'nun 2 oyuncusu sakatlandı. Bugün bir oyuncuları daha sakatlandı. Bizde de Veli sakatlandı. Biz hadi bu maçı atlattık. Belki bir daha kupa maçı olursa buraya geleceğiz. Onun dışında buraya maça gelmeyeceğiz ancak Mersin İdmanyurdu hep burada oynayacak. ya bu sorun çözülmeli yada başka yerde oynamaları gerekiyor. Burada oynamaya devam ederlerse onlar için sıkıntılı bir dönem olabilir" diye konuştu.

Demba Ba ile ilgili gelen bir soruya da Bilic, "Demba Ba ile ilgili kronik sakatlığı var yönünde çıkan haberleri bende duydum. Bu dedikodular yalan yanlış olabilir. Demba Ba'nın sakatlığı çok ciddi bir sakatlık değil. Kronik bir sakatlığı yok. Çok yakında dönecek diye umuyorum. Dizi gayet iyi. Demba Ba hiçbir şekilde antrenman kaçırmıyor ayrıca. Hatta antrenmanlar dışında da takımın izinli olduğu günlerde gelip idman yapıyor. Kronik sakatlığı olan bir oyuncu bunu yapabilir mi, yapamaz" dedi.

Sosa transferi ile ilgili de Bilic, "Şu ana kadar 4 maç yaptık. Bu sene yaklaşık 50 maç oynayacağız. Ligde çok büyük hedeflere oynuyoruz. Teknik ekip olarak sürekli transfer istemiyoruz. Beşiktaş'ın beklentilerini karşılayabilmek için 2 oyuncuya ihtiyacımız var. Bunlardan biri Sosa. Umarım Sosa imzalamıştır. Bunlar gerçekleştiği zaman bu beklentileri karşılayabilecek duruma geliriz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mersin İdmanyurdu Beşiktaş'a Direnemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement