Mersin İdmanyurdu'nda Belirsizlik Büyüyor - Son Dakika
Spor

Mersin İdmanyurdu'nda Belirsizlik Büyüyor

Spor Toto Süper Lig'e bu yıl veda eden ve ekonomik olarak zor günler geçiren Mersin İdmanyurdu'nda, başkan adayı çıkmadığı için iki kez gerçekleştirilemeyen olağanüstü genel kurulun ardından göreve talip olan kimsenin çıkmaması, kulübün kayyuma devredilme endişesine yol açtı.

22.06.2016 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA GÜNGÖR - Spor Toto Süper Lig'e bu yıl veda eden ve ekonomik olarak zor günler geçiren Mersin İdmanyurdu'nda, başkan adayı çıkmadığı için iki kez gerçekleştirilemeyen olağanüstü genel kurulun ardından göreve talip olan kimsenin çıkmaması, kulübün kayyuma devredilme endişesine yol açtı.

Süper Lig'e veda etmesi, 78 milyon lira borcunun bulunması ve transfer tahtasının kapalı olması gibi çok sayıda sıkıntısı bulunan kırmızı-lacivertlilerde, mevcut başkan Hüseyin Çalışkan ve yönetimi, olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.

Başkan adayı çıkmaması ve yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle iki kez olağanüstü genel kurulu gerçekleştirilemeyen Mersin İdmanyurdu, 6 ay içerisinde yapılması gereken üçüncü genel kurul için henüz tarih belirlemedi.

Mevcut durum nedeniyle oldukça kaygılı olan taraftarlar, kulübün kayyuma devredilmesi endişesini yaşıyor.

"Kulüp kayyuma doğru gidiyor diyebiliriz"

Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki kez olağanüstü genel kurul için toplandıklarını ancak aday çıkmaması ve yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle gerçekleştiremediklerini anımsattı.

Kendisinin, bir boşluk doğmaması için istifa etmediğini belirten Çalışkan, "Kulüp lehine para edecek oyuncular var. Ben onlar boşta kalmasın diye istifa etmiyorum. Kulübün zaten parası yok, bu futbolcular boşa çıkarsa kulüp tam batağa girer. Ondan dolayı ben bekledim, halen de bekliyorum. İnşallah duyarlı birileri çıkar kulübü devralırlar." dedi.

Transfer tahtasının da kapalı olduğunu hatırlatan Çalışkan, şöyle devam etti:

"Transfer tahtamızın açılması için bugün için 7 milyon lira civarı ödememiz lazım. Ama Servet Çetin ile Bülent Korkmaz'ın da borçları dahil olunca yaklaşık 12 milyon lira acil ödenmesi gerekiyor. Ligde birçok takım transfere başladı, hatta tamamladı. Bizim 1 Temmuz'da kampa gitmemiz lazım. Önümüzde 10 gün var, bizim halen transfer tahtamız kapalı. Önemli olan transfer tahtasını açmak. Mevcut oyuncularla devam edersek PTT 1. Lig'deki gelir bu oyuncular için çok düşük. 1. Lig'in geliri bizim oyuncularımıza yetmez."

"Ne şartlarda geldiğimi herkes biliyor. Kongrede toto bana vurdu." diyen Çalışkan, "Olağanüstü kongrede yine aday çıkmazsa kulüp divan kuruluna kalır. Onlar da kayyuma bırakırlar. Kayyuma doğru gidiyoruz diyebiliriz. Aday çıkmadığı için kongre için tarih belirleyemiyorum." ifadelerini kullandı.

Çalışkan, kulübün sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Çalışkan ayrıca, eski başkan Ali Kahramanlı'nın kendi adına kayıtlı olan takım otobüsünü kulüp hizmetlerinden geri çektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Mersin İdmanyurdu'nda Belirsizlik Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.


Advertisement