Mersin İdmanyurdu'nda Kahramanlı Yeniden Başkan - Son Dakika
Güncel

Mersin İdmanyurdu'nda Kahramanlı Yeniden Başkan

Mersin İdmanyurdu\'nda Kahramanlı Yeniden Başkan

Mersin İdmanyurdu'nda bugün yapılan olağanüstü genel kurulunda Ali Kahramanlı, yeniden kulüp başkanlığına seçildi.

27.10.2014 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin İdmanyurdu'nda bugün yapılan olağanüstü genel kurulunda Ali Kahramanlı, yeniden kulüp başkanlığına seçildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan olağanüstü genel kurul toplantısına Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, MHP Milletvekili Ali Öz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Başkan Ali Kahramanlı, Onursal Başkan Hamit İzol, çok az sayıda delege katıldı.

Verilen bir önerge ile Divan Başkanlığı'nı Adem Serin'in yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Ali Kahramanlı, son derece özverili bir çalışma ile takımın 29 yıl sonra Süper Lig'e çıktığını, 1 yıl sonra küme düşüp yeniden Süper Lig'e çıkmasının hazlı bir gururunu yaşadıklarını söyledi. Bu sezon ise büyük fedakarlıklarla yeni oluşturulan teknik heyet ve futbolcularla güçlü bir takım oluşturulduğunu, şu anda puan cetvelinde 2'nci sırada olduklarını hatırlatarak, güçlü bir yönetimin iş başına gelmesi için olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını anlattı.

KOCAMAZ'A TEŞEKKÜR

Başkan Kahramanlı, geçtiğimiz sezonun son döneminde özellikle İstanbul'da Samsunspor ile oynadıkları ve kazandıkları maç öncesi Başkan Burhanettin Kocamaz'ın büyük desteğini gördüklerini, bu desteğini şu ana kadar da sürdürdüğü için kendisine teşekkür ettiğini belirterek, "Bu genel kurul kararını güçlü bir yönetim için aldık. Genel kurul öncesi sayın valimiz, başkanımız ile birlikte bir çok kurum ve kişiyi arayarak yönetime girmelerini istedik. Çok kapı çaldık, Ancak, birer temsilci veren Liman ve MTSO dışında kimseden yanıt alamadık. Amacımız daha geniş tabanlı güçlü bir yönetimin iş başına gelmesiydi. Ancak, kimse taşın altına elini koymuyor. Biz şu anda geldiğimiz son noktadayız, bu kulübe artık sahip çıkılması gerekir" dedi.

ANONİM ŞİRKET ÖNERİSİ

Genel Kurul'da söz alan Onursal Başkan Hamit İzol, Mersin İdmanyurdu'nun geçtiğimiz sezon bir mucizeyi gerçekleştirerek yeniden Süper Lig'e çıktığını, bir daha düşmesi durumunda kesinlikle bu mucizeyi bir daha gerçekleştirmesinin olanaksız olduğunu söyledi. İzol, maddi sıkıntıların açılması için 10 bin hisseli bir anonim şirket kurularak, mevcut sorunların üstesinden gelinebileceği önerisi sundu.

BU TAKIM BU SALONU HAK ETMİYOR

Daha sonra söz alan Başkan Burhanettin Kocamaz ise Süper Lig'in puan cetvelinde 2'nci sırada bulunan bir takımın genel kuruluna olan ilgisizliği karşısında şok olduğunu dile getirerek, "Bu takım bu salondaki bu görüntüyü hak etmiyor. Bu kenttin havası suyu dahil tüm nimetlerinden yararlanıp, bu kentte kazananların takıma sahip çıkmamasını kabul etmemiz mümkün değildir. Herkes taşın altına elini koymalıdır" dedi.

Başkan Kocamaz, Onursal Başkan İzol'un Anonim şirket kurulması önerisini desteklediğini, 90 yıllık bir maziye sahip kulübün bir dikili ağacının olmadığını da hatırlatarak, hazineye ait 80 dönümlük arsanın Belediyeye tahsis edilmesi durumunda, tesisi önümüzdeki yıl içinde yaparak yasa gereği çok cüzi bir ücretle kulübe kiralayabileceklerini de sözlerine ekledi.

VALİ ÇAKACAK "KENT TAKIMA SAHİP ÇIKMALI"

Daha sonra konuşan Vali Özdemir Çakacak ise, Eskişehir maçını 3 puanla kapatan teknik heyet ve futbolcuları kutladığını söyledi. Vali Çakacak, Türkiye'nin tüm zenginliğini yaşayan kentin takımına sahip çıkması gerektiğini, bu konuda yapılacak her çalışmaya destek olacaklarını dile getirdi.

BORÇ 60 MİLYON LİRA

Genel kurulda daha sonra faaliyet, denetim raporları ayrı, ayrı okunarak oylandı. Faaliyet raporuna göre kulübün yaklaşık 60 milyon borcu olduğu, bunun 29 milyonunun teknik heyet, futbolcu ve çalışanlara, 19 milyonunun ise başkan Ali Kahramanlı'ya, diğer kısmının ise banka kredileri ile kamu kurumlarına olduğu ifade edildi.

Daha sonra Divana verilen bir önerge tek liste bulunduğu için açık oylama yapılması istendi. Önergenin kabul edilmesiyle birlikte açık oylama yapıldı. Toplam 359 üyesi bulunan Mersin İdmanyurdu'nda genel kurul huzurun cetveline 185 kişinin imza attığı belirlenirken, salonda bulunan sadece 35 kişinin el kaldırıp, açık oylama yaptığı genel kurulda Başkan Ali Kahramanlı'nın oluşturduğu tek listesi yeniden yönetime seçildi.

Mersin İdmanyurdu'nun yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

"Ali Kahramanlı, Apti Öztürk, Ahmet Serttaş, Ayhan Erdem, Beşir Acar, Hikmet Kaya, Sabri Tekli, Senan İdin, Sedat Aydöner, Şerafettin Kadoğlu, Ufuk Maya ve Metin Yıldıran"

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin İdmanyurdu'nda Kahramanlı Yeniden Başkan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement