Mersin İdmanyurdu'nun Süper Lig'e Çıkma Hedefi - Son Dakika
Spor

Mersin İdmanyurdu'nun Süper Lig'e Çıkma Hedefi

Mersin İdmanyurdu\'nun Süper Lig\'e Çıkma Hedefi

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Vural: "Bu sene Süper Lig'e çıkmak hemen hemen boynumuzun borcu. Çıkarsak, Mersin İdmanyurdu olarak geleceğimiz inşallah daha aydınlık olacak"

22.04.2014 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1. Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nda, teknik direktör Yılmaz Vural, "Bu sene Süper Lig'e çıkmak hemen hemen boynumuzun borcu. Çıkarsak, Mersin İdmanyurdu olarak geleceğimiz inşallah daha aydınlık olacak" dedi.

Vural, Macit Özcan Spor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, takımın bu haftaki oyununa bakarak, geldiği günden bu güne en iyi maçlarından birisini oynadıklarını söyledi.

İlk devre, takımın gayet disiplinli hareket ettiğini ve düşündüklerini sahaya yansıttığını ifade eden Vural, 45. dakikada yedikleri golden sonra oyuncularının demoralize olduğunu belirtti.

İkinci devre, takımın sahaya çıktığında her şeyiyle durduğunu dile getiren Vural, "Bu maçta iki ayrı takım gördük. İlk yarıda muhteşem, ikinci yarı ise çok kötü bir takım vardı sahada. Ancak Ankaraspor maçında aldığımız yenilgiye hiç üzülmedik. Çünkü ilk yarıdaki futbol bizi mutlu ederken, öbür yandan ikinci yarıdaki kötü futbol nedeniyle ileriki dönemde alacağımız önlemlerle ilgili bilgi sahibi olduk" diye konuştu.

Ankaraspor'un Süper Lig'e doğrudan çıkmasını isteyen Vural, "En önemlisi de Ankaraspor takımı hakikaten iyi bir takım. Yani bizim işimize Ankaraspor'un direkt Süper Lig'e çıkması geliyor. Onun için mi yenildik, hayır. En azından bu olumsuzluk içerisinde de kendimize bir olumlu pay çıkartmak istiyorsak, hakikaten iyi bir takım. Dolayısıyla bize bu eşleşmede çıkarsa sıkıntıya sokması mümkün olan takımlardan bir tanesi" diye konuştu.

Play-off'ta stratejik olarak önlerine bakmaları gerektiğini vurgulayan Vural, şöyle devam etti:

"Bu hafta Şanlıurfaspor ile çok önemli bir maç oynayacağız. Matematiksel olarak hala play-off'ta değiliz. Biz ligi en azından 5'inci bitirmek istiyoruz. Çünkü 5'inci bitirirsek, 4'üncü olan takımla karşılaşırız. 5'inci bitirirsek büyük ihtimalle gözüken rakibimiz Orduspor. Çıkma mücadelesi, Ankaraspor ile Balıkesirspor arasında olur gibi geliyor. Bu durumda biz 6'ncı olursak bu rakiplerden biriyle eşleşeceğiz. Dolayısıyla biz diyoruz ki 5'inci olalım ki, 4'üncü olacak takımla biz oynamış oluruz. O yüzden biz Samsunspor takımını geçelim istiyoruz. İki maçı kazanıp, ligi hedeflediğimiz noktada bitirmek istiyoruz."

Tecrübeli futbolcularının play-off maçlarındaki en büyük avantajları olacağını söyleyen Vural, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu oyuncularımızı kafaları rahat bir şekilde bu sürece hazırlamalıyız. Play-off öncesi 2 Mayıs'ta düzenlemeyi düşündüğümüz gecede, Mersin'in de takıma katkı sunması gerekiyor. Sonuçta elimizde profesyonel ve tecrübeli oyuncular var. Onlar da bu işi para kazanmak için yapıyorlar. Ödemelerle ilgili bir sorun yaşanmaması gerekiyor. Ligdeki kaderimiz yapacağımız 3 maça bağlı. Buna oyuncularımızın hazırlandığı kadar kentin de hazırlanması gerekiyor. Tecrübeli kadromuzla Süper Lig'e çıkma yolunda en avantajlı takım biziz. Önümüzdeki sene bu lig bu seneden daha zor bir lig olur. Seneye bu lig kavgası bol ve ekonomik açıdan daha büyük imkanların olduğu lig haline gelecek. Bu sene Süper Lig'e çıkmak hemen hemen boynumuzun borcu. Çıkarsak Mersin İdmanurdu olarak geleceğimiz inşallah daha aydınlık olacak. Takımın sorunlarını geride bırakacağımız bir süreci geride bırakmış olacağız." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Mersin İdmanyurdu'nun Süper Lig'e Çıkma Hedefi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement