Mersin İdmanyurdu Sezondan Umutlu - Son Dakika
Yerel

Mersin İdmanyurdu Sezondan Umutlu

Mersin İdmanyurdu Sezondan Umutlu

Oynadığı 9 hazırlık maçında 6 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet alan kırmızı lacirvetli ekip, Cumhuriyet Kupasını da kazanarak umut verdi.

28.08.2014 11:17  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Mersin İdmanyurdu, oynadığı hazırlık maçlarında aldığı sonuçlarla sezon öncesi olumlu sinyal verirken, yeni kadrosu ve teknik direktörüyle ligde kalıcı olmayı hedefliyor. Bir yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e dönen Mersin İdmanyurdu, Rıza Çalımbay'a emanet edildi.

Çalımbay yönetiminde yol haritasını belirleyen Mersin ekibi, bu kapsamda 16 oyuncu transfer ederek adeta kadrosunu yeniden oluşturdu. Genç ve tecrübeli futbolcuları harmanlayarak kurulan yeni kadroda kaptanlık görevi Servet Çetin'e verildi.

Yeni kurulan takımda futbolcuların uyum sağlaması için sezon öncesi sıkı hazırlık dönemi geçiren kırmızı-lacivertliler, Bolu ve Avusturya'da iki kamp yaptı, Sivas'da düzenlenen Cumhuriyet Kupası'na katıldı. Bu süreçte 9 hazırlık maçı oynayan Mersin İdmanyurdu, 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı, Cumhuriyet Kupasını müzesine götürdü.

Sezon öncesi aldığı sonuçlarla taraftarlarını umutlandıran Mersin ekibi, ilk hafta sahasında Beşiktaş maçıyla başlayacağı zorlu maraton sonunda ligde kalıcı olmayı hedefliyor.

YAŞ ORTALAMASI 26

Mersin İdmanyurdu'nun 31 kişilik kadrosunda yaş ortalaması ise 26 oldu. Kadronun en genç isimleri 20 yaşındaki orta saha oyuncuları Oğuzhan Biçer ve Kudbettin Tekin Oğrak oldu. 33 yaşındaki kaptan Servet Çetin ile Vederson, Tita, Sinan Kaloğlu ve Güven Varol da tecrübeli isimler arasında yer aldı.

SÜPER LİG KARNESİ

Kırmızı-lacivertli ekip, 13 kez mücadele ettiği Süper Lig'de 404 maç oynadı. Bu karşılaşmaların 118'inde galip gelen Mersin İdmanyurdu, 120 beraberlik, 166 yenilgi alıp, 360 gol attı, kalesinde 437 gol gördü.

Geçen sezon sonunda play-off finalinde Samsunspor'u geçerek Spor Toto Süper Lig'e yükselen Mersin ekibi, bu sezon en üst ligde 14. kez mücadele edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin İdmanyurdu Sezondan Umutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement