Mersin İdmanyurdu Üniversitelilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Mersin İdmanyurdu Üniversitelilerle Buluştu

Mersin İdmanyurdu Üniversitelilerle Buluştu

Mersin İdmanyurdu, Toros Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi, destek istedi.

25.11.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin İdmanyurdu, Toros Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi, destek istedi.

Öğrenci Konseyi'nin düzenlediği "Mersin'in Yıldızları Toros"ta isimli etkinliğe Mersin İdmanyurdu'nun oyuncularından Gökçek Vederson, Güven Varol, Nurullah Kaya, Serkan Balcı, Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu katıldı. Toros Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özveren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aziz Ertunç ve öğrencilerin katıldığı 45 Evler Kampusu'ndeki etkinlikte ilk olarak söz alan futbolculardan Güven Varol, Yunanistan- Türkiye maçında yaşananlara değininken şöyle dedi:

"Biz futbolcular olarak böyle şeylerin yaşanmasını istemiyoruz. Arda Turan'ın taraftara tepkisi de o yüzdendi. Yunanistan ile aramızda aslında olmaması gereken bir gerilim var. Bunun yok olması için saşbakanlık nezdinden iyi ilişkiler kurulmaya çalışılıyor. Bizde taraftarlar olarak alkışlamayı öğrenmeliyiz. Kazanabilirsin veya kaybedebilirsin. Bunlar futbolun içinde olan şeylerdir, önemli olan futbolun bir eğlence olduğunu unutmadan takımına destek olabilmektir."

Sinan Kaloğlu da, futbolun birleştirici olması gerektiğini ifade ederek, "Bu tür olayları yaşamamamız gerekiyor. Ben yurt dışında da oynadım, böyle bir şeyle karşılaşmadım. Şöyle bir örnek vermek istiyorum. İngiltere ile Fransa aslında birbirlerini seven ülkeler değil. Mesela Fransa'da İngilizce bilseler dahi konuşmak istemezler ama Paris'teki terör olayından sonra Wembley'de oynanan karşılaşmada tüm halk Fransa bayraklarını açtı ve saygı duruşunda bulundu. Üstelik Fransa Milli Marşı'nı söylemeye çalıştılar. Yani acılara ortak olmalıyız. Futbolun güzel tarafı tüm dünyayı birleştirebiliyor olmasıdır" diye konuştu.

Takımın performansına değinen Sinan Kaloğlu, takımın küme düşmesi ile birlikte kentin de küme düşeceğini hatırlatarak ligde kalma mücadelesinde var güçleri ile çalışacaklarını söyledi. Kaloğlu, geçtiğimiz sezon takım ve taraftarın kenetlenmesi ile ligi 7'nci sırada tamamladıklarına dikkat çekerek, "Takımımız küme düştüğü zaman sadece bizler değer kaybetmiyoruz. Aslında en büyük değeri Mersin kaybediyor. Mersin halkı bu durumun bir türlü farkına varamıyor. Mersin'in ileri gelen iş adamları olsun, bürokratlar olsun bu insanlar bu durumun farkında olmalıdır. Takım küme düştüğü zaman şehirde düşüyor" ifadelerini kullandı.

Mersin İdmanyurdu'nun içinde bulunduğu zorlu sürece değinen kaptan Servet Çetin ise, en kısa zamanda kötü gidişatın son bulup, maçlardan iyi sonuçlarla ayrılacaklarına inandıklarını vurgularken şunları söyledi:

"Bulunduğumuz konumu hiçbirimizi mutlu etmiyor. Sonuçta Mersin İdmanyurdu ligi geçtiğimiz sezon 7'nci sırada bitirdi. Tarihinde ilk defa bu puanları topladı. Takımımızın transfer yasağı var ve bu kadroyla oynamak zorundayız. Basından duyduğunuz üzere birçok problemle uğraşmak durumunda kaldık. Mersin çok güzel bir şehir. Mersin gibi büyük bir şehrin takımına sahip çıkması gerekiyor. Biz futbolcular olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız ama çok zor şartlarda mücadele ettiğimizi bilmenizi istiyoruz"

İtici güce ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Nurullah Kaya ise şöyle dedi:

"Alt yapı ile birlikte yaklaşık 14 yılım Mersin İdmanyurdu'nda geçti. Bu sorunlar her sezon yaşanan sorunlar. Geniş anlamda bakarsak, eğer takıma sahip çıkma konusunda bir sorunumuz var. Ben Mersin'in bir kere kenetlendiğini gördüm. Bundan 5 yıl önce Süper Lig'e çıktığımızda inanılmaz bir kenetlenme vardı. Sokağa çıktığınızda her yerde Mersin bayraklarını görebilirdiniz. Maddi olarak desteklere baktığınızda büyük sıkıntılar var. Başkanımız yalnız bırakılmış durumda. Yaptığınız spor, insan odaklı bir spor olduğu için inişlerin ve çıkışların olması son derece normaldir. Başarıların yaşandığı kadar başarısızlıklarında yaşandığı dönemler olacaktır. Futbolcular ve yönetim yalnız bırakılmış durumda. Buradan çıkarılacak sonuç, performansımızdan dolayı olumsuz günler geçiriyoruz ama bize birilerinin olumlu anlamda itici güç olacak, destek vermesi gerekiyor. Bunu yapacak olan da bence şehrin dinamikleridir."

Futbolcular daha sonra öğrencilerden gelen sorulara cevap verdi. Özellikle Vederson'un verdiği kısa cevaplar ve kaptan Servet Çetin'in komik anıları salonu kahkahalara boğdu. Panel sonunda Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aziz Ertunç ve Prof. Dr. Ahmet Özer, futbolculara çiçek verdi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin İdmanyurdu Üniversitelilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement