Mersin İdmanyurdu, Zemini "Sağlama Almak" İstiyor - Son Dakika
Spor

Mersin İdmanyurdu, Zemini "Sağlama Almak" İstiyor

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Kahramanlı: "Bize verilen raporda zeminde sorun olmadığı bildirilmişti ama dün gördük ki o tablo Mersin'e yakışmadı" "Konunun uzmanlarıyla bir araya gelip eylem planı belirleyerek, zemini stada yakışır hale getireceğiz"

31.08.2014 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LALE KÖKLÜ - Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu- Beşiktaş maçına ev sahipliği yapan Mersin Stadyumu'ndaki zemin sorununun çözümü için çalışma başlatılacağı bildirildi.

Kulüp başkanı Ali Kahramanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ilk karşılaşmasında Türkiye'nin en iyi stadında oynadıkları halde zeminde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Beşiktaş karşılaşması öncesinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü yöneticilerine sıkıntıyı aktardıklarını ifade eden Kahramanlı, şöyle devam etti:

"Zeminin sıkıntısını aslında Adanaspor'la yaptığımız açılış maçında da gördük. Ardından Gençlik Spor İl Müdürlüğündeki yöneticilerle zeminin hızlı bir şekilde yapılması konusunda görüşerek, çimci arkadaşımızı çağırdık. Onun verdiği rapor doğrultusunda çimin lig maçına yetişeceği ve sıkıntı olmayacağını öğrendik. Gerekli müdahale yapıldı ama maalesef dün gördüğünüz gibi çok kötü bir zemin ortaya çıktı. Hakikaten o zemin o stada yakışmıyor. Adanaspor maçında iki, dün de bir futbolcumuz sakatlandı. Açık konuşmak gerekirse Gençlik Spor İl Müdürülüğünde çalışan arkadaşlarımızın bu konuda eksikliği var. Bize verilen raporda zemin sorunu olmadığı bildirilmişti ama dün gördük ki o tablo Mersin'e yakışmadı. Bugün Türkiye Mersin stadının zeminini konuşuyor."

Zeminin iyileştirilmesi için hızlı hareket etmek zorunda olduklarını belirten Kahramanlı, "Konunun uzmanlarıyla bir araya gelip eylem planı belirleyerek, zemini stada yakışır hale getireceğiz. Federasyon başkanımızla da görüştük. Yarın İstanbul'da yine görüşerek ne yapabileceğimizi konuşacağız. Onların da desteğini alıp İnşallah önümüzdeki dönemde zeminle ilgili ne yapılması gerekiyorsa hızlı şekilde yapacağız" dedi.

Zeminin futbolcular için büyük risk oluşturduğunun altını çizen Kahramanlı, takıma ciddi yatırım yaparak iyi futbolcular transfer ettiklerini kaydetti. Sorun giderilmediği takdirde hem kendi takımlarında hem de misafir takımda ciddi sakatlıklar yaşanabileceğine işaret eden Kahramanlı, bu nedenle en kısa sürede zemini sağlama almak istediklerini aktardı.

"Gerekirse 3-5 maçımızı dış sahada yapacağız"

Kahramanlı, takımın yeniden Süper Lig'e çıkmasıyla maçlarını Mersinli taraftarların önünde oynamak istediklerini fakat zeminde karşılaşılan tablo sonrasında bunun mümkün olmayacağını söyledi.

En kısa zamanda değerlendirme yaparak maçları nerede oynanacakları konusuna karar vereceklerini ifade eden Kahramanlı, "Gerekirse 3-5 maçımızı dış sahada yapacağız. Eski stadımız Tevfik Sırrı Gür Stadı'nı da yeniden yapılandıracağız. Onu da yarın federasyon başkanımızla görüşüp, bu konuda hızlı bir şekilde karar vermek zorundayız" diye konuştu.

Beşiktaş karşısında takımın performansını da değerlendiren Kahramanlı, her şeye rağmen futbolcularının elinden geleni yaptığını belirtti.

En büyük şanssızlıklarının zemin olduğunu vurgulayan Kahramanlı, "Biz daha iyi mücadele ettik, daha iyi koştuk. Tabi şanssızlıklar oldu. Pozisyonlarımız vardı. Bunları değerlendirebilseydik, ilk golü bulsaydık belki maç sonucu farklı olabilirdi. İlk maçlarda yenebilir, yenilebilirsiniz. Fakat 2-3 hafta sonra Mersin İdmanyurdu daha iyi olacak. Beşiktaş'ı da tebrik ediyoruz." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Mersin İdmanyurdu, Zemini 'Sağlama Almak' İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement