Mersin İş Dünyası Ankara'daki Terör Saldırısını Lanetledi - Son Dakika
Yerel

Mersin İş Dünyası Ankara'daki Terör Saldırısını Lanetledi

Mersin İş Dünyası Ankara\'daki Terör Saldırısını Lanetledi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Ankara’daki terör saldırısını ‘insanlık dışı’ olarak niteleyerek, bu terör olayında birçok farklı kirli elin olduğunu belirtti ve “Bunu ortaya çıkartmak hayatını kaybeden vatandaşlarımıza borcumuzdur” dedi.

10.10.2015 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Ankara'daki terör saldırısını 'insanlık dışı' olarak niteleyerek, bu terör olayında birçok farklı kirli elin olduğunu belirtti ve "Bunu ortaya çıkartmak hayatını kaybeden vatandaşlarımıza borcumuzdur" dedi.

MTSO Başkanı Aşut, bugün Ankara'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, Mersin iş dünyası adına saldırıyı lanetledi. Açıklamasında, " Sıhhiye Meydanı'nda bugün 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü öncesi meydana gelen bombalı patlamayı lanetliyor ve bunu ciddi bir terör eylemi olarak görüyoruz" ifadelerini kullanan Aşut, barış istemek, kana ve kavgaya dur amacıyla yapılan her eylemi desteklediklerini kaydetti.

Bu olayın faillerinin bir an önce ortaya çıkartılmasını beklediklerini dile getiren Aşut, "Bu milletin kardeşlik duygularını bozmak isteyenlerin, içte veya dışta her kim ise hangi örgüt ve örgütler ise hatta hangi devletlerin desteği var ise ortaya çıkartılması anlamında emniyetimizin ve istihbaratımızın daha çok çaba göstermesini bekliyoruz. Bu mitingi sadece tek bir partinin organizasyonu görerek olaya dar bir açıdan bakmamalıyız. Çünkü farklı grupların, farklı partilerin ve STK'ların katılım gösterdiği bir barış organizasyonunda patlayan ve bir çok vatandaşımızın ölümüne, yaralanmasına neden olan bu insanlık dışı terör olayında daha derin bir ilişki ve etkenler olduğu açık. Birçok farklı kirli elin olduğu açık. Bunu ortaya çıkartmak hayatını kaybeden vatandaşlarımıza borcumuzdur. Bu bomba, ülkemizin kardeşliğine, demokrasimize, aziz milletimizin bölünmez bütünlüğü ve istikrarına, kısacası Türkiye Cumhuriyeti'ne atılan bir bombadır. Mersin iş dünyası olarak bunu böyle okuyoruz. Bu insanlık dışı terör eylemini Mersin iş dünyası olarak lanetliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, masum insanlara karşı işlenmiş bir suç tüm insanlığa karşı işlenmiştir. Terör olaylarını değerlendirirken bunu böyle görmeli ve siyaset üstü bakmalıyız. Aksi takdirde terör gerçek amacına ulaşmış olur. Terör amacına ancak ve ancak kardeşlik duygularımızı ve demokrasiye olan inancımızı yok ederek ulaşır. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin İş Dünyası Ankara'daki Terör Saldırısını Lanetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement