Mersin İy-Samsunspor Play Off Final Mücadelesi Geç Başladı - Son Dakika
Spor

Mersin İy-Samsunspor Play Off Final Mücadelesi Geç Başladı

Mersin İy-Samsunspor Play Off Final Mücadelesi Geç Başladı

Mersin İdmanyurdu ile Samsunspor arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan PTT 1. Lig play-off finali gergin bir ortamda başladı.

18.05.2014 19:07  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankaraspor ile yapılan play-off yarı final maçından aldığı bir maç seyircisiz oynama cezası nedeniyle Mersin İdmanyurdu karşısında sadece kadın ve çocuk taraftarlarının bulunması gereken Samsunspor'un yaklaşık bin erkek taraftarının tribünlere girmesi gerginliğe neden olurken, stat dışında da güvenlik güçleriyle Samsunspor taraftarları arasında olaylar çıktı.

Migros tribününde yer alan Mersin İdmanyurdu taraftarları sahaya inerken, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle yeniden yerlerine döndü. Lacivert-kırmızılı taraftarlar, sürekli Samsunspor erkek taraftarlarının tribünden çıkarılmaları yönünde tezahüratlar yapıp, protestoda bulundu.

Mersin İdmanyurdu taraftarları zaman zaman da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine tezahüratlar yaptı.

Bu arada stat dışında, özellikle maraton tribünün arka bölümünde çok sayıda Samsunsporlu erkek taraftarın bulunduğu görüldü.


Stat içindeki güvenlik artırıldı

Stat içinde yaşanan gerginliğin ardından güvenlik önlemleri artırıldı.

Çevik kuvvet ekipleri, taraftarların bulunduğu tribünlerin önünde konuşlanırken, olası sahaya inme olaylarını engelledi.


Samsunsporlu erkek taraftarlar stattan çıkarıldı

Karşılaşmanın başlamasına 5 dakika kala Türk Telekom tribünündeki Samsunsporlu erkek taraftarlar, stattan çıkmaları yönünde uyarıldı.

Bu bölümde tribüne çıkan çevik kuvvet ekipleri, taraftarların tribünleri boşaltmalarını istedi. Önce buna direnen ve protestoda bulunan taraftarlar, daha sonra İstiklal Marşı okudu. Ancak güvenlik güçlerinin ısrarları sonucunda Samsunspor taraftarları saat 17.32'de tribünleri boşaltmaya başladı. Bu sırada taşkınlık yapan bazı taraftarlara güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Rahatsızlanan bir taraftara da sağlık ekipleri müdahale etti.

Bu arada Samsunsporlu futbolcular maçın başlamasına kısa bir süre kala, stat dışına çıkarılan Samsunspor taraftarlarının bulunduğu boş tribünü selamladı.

Öte yandan Samsunsporlu kadın ve çocuk taraftarlar, Maraton tribündeki yerlerini alarak, takımlarına destek verdi.


Maç 24 dakika geç başladı

Samsunspor taraftarlarının stattan çıkarılışı sırasında iki takım oyuncuları ve hakemler sahaya çıkmadı.

Taraftarların tamamen tribünleri terk etmesinin ardından seremoni gerçekleştirilirken, saat 17.30'da başlaması gereken karşılaşma, 24 dakika gecikmeyle, 17.54'te başlayabildi.


Mersin İdmanyurdu, Kutlu yönetiminde maça çıktı

Mersin İdmanyurdu'nda sürpriz bir kararla final öncesi görevinden ayrılan teknik direktör Yılmaz Vural'ın yerine takımın başında Hakan Kutlu sahaya çıktı.

Hakan Kutlu, Süper Lig'e çıkma karşılaşmasında Mersin İdmanyurdu'nu yönetti.


Mersin ekibinde Nduka forma giyemedi

Mersin İdmanyurdu'nda Nduka Morrison Ozokwo, kırmızı kart cezası nedeniyle Samsunspor karşısında forma giyemedi.

Teknik direktör Hakan Kutlu, Ozokwo'nun yerine Emrah Bozkurt'a şans tanıdı.

Samsunspor'da ise son yapılan Ankaraspor maçının kadrosundan sadece kaleci değişikliği yapıldı. Teknik direktör Hüseyin Kalpar, kalede son maçta sakatlık yaşayan Soner Şahin'in yerine Furkan Köse'ye görev verdi.


Terim maçta

Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Spor Genel Müdürü ve TFF 2. Başkan Vekili Mehmet Baykan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da protokol tribününden izledi.


Soma unutulmadı

İki takım oyuncuları seremoniye Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle birlikte pankart taşıyarak çıktı.

Futbolcuların birlikte taşıdığı pankartta, "Gönlümüz Soma'da başımız sağolsun", Mersin İdmanyurdu futbolcularının giydiği siyah tişörtlerde de "Bir avuç kömür için bir ömür verene" yazıları yer aldı.

Karşılaşma öncesi Soma'da yaşamını yitiren işçiler ve geçtiğimiz günlerde vefat eden TFF'nin eski başkanlarından Güngör Sayarı için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Mersin İy-Samsunspor Play Off Final Mücadelesi Geç Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement