Mersin Kalkınma Bakanı Elvan: Terörün Kökünü Kazıyacağız - Son Dakika
Güncel

Mersin Kalkınma Bakanı Elvan: Terörün Kökünü Kazıyacağız

Mersin Kalkınma Bakanı Elvan: Terörün Kökünü Kazıyacağız

Kalkınma Bakanı Elvan: Terörün kökünü kazıyacağızKalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'de terörün kökünün kazınacağını, bunun için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

07.07.2016 01:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Elvan: Terörün kökünü kazıyacağız

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'de terörün kökünün kazınacağını, bunun için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Bakan Lütfi Elvan, Mersin'de Ak Parti İl Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma etkinliğine katıldı. Vatandaşlar, Ak Parti Mersin İl Başkanlığı binası önüne geldiğinde Bakan Elvan'a büyük ilgi gösterdi. Parti otobüsü üzerine çıkarak vatandaşlara seslenen Bakan Elvan, herkesin bayramını kutladı.

'7 BİNDEN FAZLA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Giresun'da yaşanan helikopter kazası nedeni ile şehit düşen askerler için başsağlığı dileğinde bulunan Bakan Elvan, şöyle devam etti:

"Gerçekten elim bir kazaydı. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensupları ülkenin birliği, bütünlüğü ve terörle mücadele için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Biz terörün kökünü kazıyacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gördünüz, 23 Temmuz 2015'ten itibaren 7 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Bu süreç devam edecek. Tek bir terörist kalıncaya ve o teröristi de yok edinceye kadar mücadele edeceğiz. Ben terörle mücadele eden emniyet mensubu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun bu ülkenin birliği, bütünlüğü için mücadele ediyorlar. Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanlara karşı mücadele ediyorlar."

'İLK ÇEYREKTE YÜZDE 5 BÜYÜDÜK'

Türkiye'nin kalkınmasını engellemeye çalışanlar olduğunu ancak başarılı olamadıklarını belirten Elvan, şunları kaydetti:

"Halen büyümeye ve güçlenmeye devam ediyoruz. Ben huzurlarınızda gerçekten dünya lideri olan ve Türkiye'ye yön veren, Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olanlara karşı inanılmaz bir mücadele veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. 64'ncü hükümet döneminde Başbakanlık yapan Yörük oğlu Yörük hemşeriniz Ahmet Davutoğluna da yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Yine 65'nci hükümetimizin Başbakanı, icraat adamı Binali Yıldırım'a da teşekkür etmek istiyorum. Bakınız yüzde 5'e yakın ilk çeyrekte büyüdük. Neye rağmen? Ülkemizin 4 bir yanında ateş çemberi olmasına, 3 milyon Suriyeli kardeşimizi burada aşıyla işiyle barındırmamıza ve o bir takım dış mihrakların ve içerideki işbirlikçilerinin Türkiye'nin önünü kesmeye çalışan girişimlerine rağmen biz bunu başardık. Başarmaya da devam edeceğiz."

BAZI KİŞİLER YERE DÜŞTÜ

Çukurova Havalimanı'nın inşaatına da en kısa sürede yeniden başlanacağını aktaran Bakan Lütfi Elvan, il merkezinde Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın da uygun görmesi durumunda hükümet olarak alt veya üst geçit yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Konuşmasını tamamlayan Elvan, otobüsten inerek il binası önünde partililerle bayramlaşmak için yürümeye başladığı sırada kendisine ulaşmak isteyen partililer adeta izdihama neden oldu. Bazı partililer, yaşanan kargaşa nedeni ile yere düştü. Yere düşenler diğer partililer tarafından kaldırıldı. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bayramlaşmanın ardından Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret etti. Burada Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ tarafından karşılanan Elvan, okunan duanın ardından mezarlıktan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Kalkınma Bakanı Elvan: Terörün Kökünü Kazıyacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement