Mersin Kent Konseyi 'Sarıkeçililer' Çalıştayı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Mersin Kent Konseyi 'Sarıkeçililer' Çalıştayı Düzenledi

Mersin Kent Konseyi \'Sarıkeçililer\' Çalıştayı Düzenledi

Mersin Kent Konseyi, Anadolu’nun göçebe yaşamını sürdüren son göçerleri olan ‘Sarıkeçililer’in sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.

04.12.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Kent Konseyi, Anadolu'nun göçebe yaşamını sürdüren son göçerleri olan 'Sarıkeçililer'in sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.

Mersin Kent Konseyi, Sarıkeçili göçerlerin de katıldığı bir çalıştay düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayda, Sarıkeçililer ile ilgili bir ön çalışma grubu kuruldu. Çalıştaya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Mersin Üniversitesi ile Gülnar, Aydıncık ve Silifke Kaymakamlıklarının temsilcileri ile Sarıkeçililer, Yörük ve Türkmen derneklerinin temsilcileri ve Sarıkeçili göçerler katıldı.

Moderatörlüğünü Mersin Kent Konseyi Başkanı Lokmanoğlu'nun yaptığı çalıştayda, Sarıkeçili göçerlerinin karşılaştığı sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerileri ele alındı. Çalıştay sonunda ön çalışma grubu kurularak göçerlerle ilgili güzergahların belirlenmesi ile diğer sorunların komisyon genişletilerek ele alınması ve hazırlanacak nihai raporun ilgili kurumlarla paylaşılmasına karar verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Kent Konseyi 'Sarıkeçililer' Çalıştayı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement