Mersin Kitap Fuarı" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Mersin Kitap Fuarı" Açıldı

Mersin kitap fuarının açılışında konuşan Vali Özdemir Çakacak, teknolojinin bu kadar gelişmesine, insanların bilgiye bu kadar kolay ulaşmasına rağmen kitapların değerinin hiçbir zaman azalmadığını, aksine arttığını söyledi.

28.11.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin kitap fuarının açılışında konuşan Vali Özdemir Çakacak, teknolojinin bu kadar gelişmesine, insanların bilgiye bu kadar kolay ulaşmasına rağmen kitapların değerinin hiçbir zaman azalmadığını, aksine arttığını söyledi.

200 marka ve 100'ün üzerinde yayın evinin katılımıyla CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi'nde düzenlenen "Mersin Kitap Fuarı" açılış töreninde konuşan Mersin Valisi Çakacak, Mersin'in dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğunu, bir çok şehrin sahip olmayı arzuladığı özellikleri bünyesinde barındırdığını belirtti.

Fuarların önemli olduğunu ifade eden Çakacak, fuarlar sayesinde özellikle üreticiler ve tüketicilerin bir araya geldiğini ve yeni teknolojilerin görülmesinin sağlandığını aktardı.

Mersin'de açılan kitap fuarının diğer fuarlardan çok farklı olduğunu da ifade eden Çakacak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerine baktığımızda bilginin önemini kavramış, bilgiye önem veren ve bilginin üretilmesine, yayılmasına ve paylaşılmasına önem veren ülkeler olduğunu görüyoruz. Bilginin kaynağı da kitap ve yayındır. Tabi ki teknolojinin gelişmesiyle bilgiye ulaşım çok kolay hale gelmiştir. Dünyanın neresinde olursa olsun üretilen bir bilgi anında bütün dünyaya yayılabilmektedir. Ancak teknolojinin bu kadar gelişmesine, insanların bilgiye bu kadar kolay ulaşmasına rağmen kitapların değeri hiçbir zaman azalmamış aksine artırmıştır. Kitaplara kütüphanelere olan ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır. Çünkü buralar bilgi, eğitim ve gelişmenin kaynağıdır."

Çakacak, insanların bazen kütüphanelere kitap almak dışında kitapların kokusunu hissetmeye gittiklerini de sözlerine ekledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da açılan kitap fuarının önemine dikkati çekerek, bugüne kadar çok fazla fuara katıldığını ancak kitap fuarının hepsinden farklı ve önemli olduğunu söyledi.

En büyük eksikliğin kitap okumamak olduğunu ifade eden Kocamaz, "İnsanlar okumadığı için de çok az sayıda kelimeyle kendini ifade etmeye çalışırken çok büyük sıkıntılar çekiyor. Çoğu zaman da gaf yapıyorlar, ama gençlerimiz okuyarak kendilerini geliştirirlerse gelecekte bu ülkenin idaresinde, yönetiminde söz sahibi olacakları için ülkemizin geleceği de daha garanti altına alınmış olacak" dedi.

CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı da, Mersin'de ilk kez bir kitap fuarı düzenlediklerini belirtti.

Daha sonra 6 Aralık Cuma gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin Kitap Fuarı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement