Mersin - Köroğlu Operası Sanatseverleri Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Mersin - Köroğlu Operası Sanatseverleri Bekliyor

Mersin - Köroğlu Operası Sanatseverleri Bekliyor

Köroğlu operası sanatseverleri bekliyor Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB), Türk dünyasının dahi bestecilerinden biri olan Azerbaycanlı bestekar Üzeyir Hacebeyli'nin ölümünün 130'ncü yıldönümü nedeni ile sahneye koyacağı Köroğlu Operası'nın çalışmaları son aşamaya geldi.

05.01.2016 04:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köroğlu operası sanatseverleri bekliyor

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB), Türk dünyasının dahi bestecilerinden biri olan Azerbaycanlı bestekar Üzeyir Hacebeyli'nin ölümünün 130'ncü yıldönümü nedeni ile sahneye koyacağı Köroğlu Operası'nın çalışmaları son aşamaya geldi. Eser Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Azerbaycan Kültür ve Bakanlığı işbirliği ile seyirci ile buluşacak.

Köroğlu operasının sahnelenmesine sayılı günler kala MDOB'da basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, rejsör Eflatun Neimetzade, orkestra şefi L. Maria Coladonato ile Kazak sanatçılar katıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan MDOB Müdürü Şanal, eserin Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Azerbaycan Kültür ve Bakanlığı işbirliği 09 Ocak Cumartesi günü 20.00'de prömiyerle sanatseverlerle buluşturacaklarını, devamında ise turne aracılığıyla çevre il ve ilçelerde sahneleyeceklerini söyledi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, kurum olarak MDOB ile uzun yıllardır işbirliği içinde hareket ederek kentte çeşitli sanatsal etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Köroğlu operasının da bu işbirliği kapsamında sahneleneceğini dile getirdi.

Eserin orkestra şefli İtalyan L.Maria Coladonato da bir müzik adamı olarak projede yer almaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak tüm sanatseverlerin temsillerde kendilerini yalnız bırakmamalarını istedi.

Eseri sahneye koyan rejisör Eflatun Neimetzade, eserin sahnelenmesinin uluslararası bir proje olduğunu ifade ederek, operada dünyaca ünlü soprano, bariton ve tenorların sahne alarak sanatseverlerle bir araya geleceğini söyledi.

Temsillerde Köroğlu rolünde Kırgızistan'dan A.Maldıbayev Kırgız Mıllı Akademik Opera ve Balesi sanatçısı Sadırbek Jumaşov, Nigar rolünde ise Astana Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Jupar Gabdullina, Asel Bekbayeva, Baktıbek Ibıkeyev, Göksay Yaran, Işıl Azaz, Emrah E. Gedik, Yusuf Ziya Büyükaslan, Kazım Erdem Özdemir, Hakan Bölükbaşı, Mustafa Özer, Gülden Vurandemir, Okan Fidan, Alpay Noyan Özbay, Baran Taner ve Orhan Güllüer çeşitli rollerde sahne alacaak.

09 Ocak Cumartesi günü 20.00'de gerçekleşecek prömiyerin ardından Köroğlu operası 12-16 Ocak tarihlerinde yeniden sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Köroğlu Operası Sanatseverleri Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement